Advarselstegn – undgå at date en psykopat eller narcissist

Datingverdenen kan være svær at navigere i. Du vil for alt i verden undgå

Ham eller hende, der er det følelsesmæssige rovdyr, narcissisten, sociopaten, psykopaten.

Ham der på en eller anden måde er psykisk eller fysisk voldelig mod dig.

Ham der får dig ud på en følelsesmæssig rutchebanetur, med voldsomme op og nedture.

Selvom mange psykisk voldelige mænd og kvinder ofte først viser deres sande side langt henne i forholdet. Altså når du allerede er spundet ind deres spindelvæv som en forsvarsløs flue. Giver jeg dig her nogle advarselssignaler, som du kan være opmærksom på, når du dater.

Fire advarselssignaler til at undgå en psykopat eller narcissist

Jeg vil give dig fire advarselssignaler, som du skal være opmærksom på, når du dater.

Kontrol

Narcissisten og psykopaten ønsker at kontrollere dig og dit liv.

Narcissisten og psykopaten har en mening om, hvordan du gør tingene, hvem du ser, hvordan du klæder dig og hvilke venner du har.

Narcissisten og psykopaten pakker det ind i omsorg for dig. “Hun er jo virkelig sød din veninde, men syntes du ikke at hun har nogle psykiske vanskeligheder?” “Jeg vil så gerne være sammen med dig, men du virker ikke til at prioritere mig”. Selvom du har aflyst flere af dine egne aftaler.

Selvom du mere eller mindre sat dit sociale liv i bero, mens du dater ham.Narcissisten og psykopaten vil altid reagere med kontrol, når du endelig tager ud og ser veninderne eller vennerne.

Narcissisten og psykopaten kan reagere enten med at blive vrede eller med at ignorere dig, når du ikke imødekommer deres ønsker. Din reaktion kan være, at du forsøger at formilde narcissisten og psykopaten. Du prøver at råde bod på, at de er blevet kede af det eller vrede. Det er den reaktion, som de gerne vil have!

Opmærksomhed

Narcissisten og psykopaten er utrolig meget på i starten med mange sms’er og telefonopkald. Det kan virke utrolig flatterende og forførende. Og selvom du ikke er klar over det, kan det være en form for kontrol, hvor narcissisten og psykopaten gør dig afhængige af deres små søde komplimenter. Når du hurtigt svarer tilbage til en narcissist og psykopat, sætter de dig op på en piedestal. Alle som kender narcissister og sociopater/psykopater ved at du hurtigt kan ryge ned af den piedestal igen.

Et nej – er ikke et nej!

Narcissisten og psykopaten overskrider med selvfølge dine grænser.

Narcissisten og psykopaten vil blive ved med at skubbe på, indtil du måske giver dig.

Holder du fast i dine grænser, er du bare “en af de der kolde piger, som lægger op til en masse men slet ikke mener det” eller “ikke klar til et rigtigt forhold”.  

Narcissisten og psykopaten kan blive ret vrede, hvis du ikke svarer dem med det samme og denne vrede kan vise sig ved at de ignorerer dig eller svarer surt tilbage. Hvis det virker som om det altid skal forhandles, når du siger nej, skal du tænke dig godt om en ekstra gang.

Narcissisten og psykopaten behandler andre dårligt

Narcissisten og psykopaten taler dårligt om andre.

Narcissisten og psykopaten har ikke rigtigt nogen nære venner eller veninder.Narcissisten og psykopaten nedgør dem han eller hun kender.Narcissisten og psykopaten opfører sig måske dårligt over for Jeres tjener, når I er ude at spise sammen.Narcissisten og psykopaten bliver vred, hvis der er nogen der flirter med dig, når I er ude sammen. Det er klassisk at de kalder deres egen ex for psykopat eller narcissist eller borderline.Narcissisten og psykopaten siger at deres chef er psykopat og slet ikke værdsætter det store arbejde de laver.

Prøv at lægge mærke til, hvordan din date behandler andre. Hvordan han eller hun taler om andre. Det kan fortælle dig meget om, hvordan hun eller han vil behandle dig! Men huske narcissisten og psykopaten kan også have læst denne artikel! Derfor ved de, at de ikke skal gøre det i starten når i dater.

Du er ikke den eneste

Har du mødt et følelsesmæssigt narcissist og psykopat i din dating, er du bestemt ikke den eneste. Er du allerede spundet ind i narcissisten og psykopatens spind, kan det være svært selv at se, når du står midt i det. Mange opdager først omfanget af den emotionelle terror, når de kommer ud af forholdet.

Mød psykologerne her

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp til at finde din passion i livet. Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Brug for en dygtig psykolog?
Kontakt os!

Erfarne Og Omsorgsfulde Psykologer. Speciale i Stress, Angst, ADHD, Autisme, Høj Begavelse

Adresse

Navigation

ADHD-Vejlederuddannelse

Følg Os

Nyhedsbrev

Du er tilmeldt nyhedsbrevet Hov noget gik galt. Prøv igen.

© 2023 Copyright MinTerapi -Psykologklinik v. Siri Wessel

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere