Personlighedsforstyrret forælder

Borderline personlighedsforstyrrelse, Familie, Kærlighed, Livet, MinTerapi, narcissist, Omsorgssvigt, Personlighedsforstyrrelse

Personlighedsforstyrret forælder

Når kærlighed ikke er nok Når du er vokset op med en forælder med borderline personlighedsforstyrrelse eller narcissistisk personlighedsforstyrrelse, kender du måske følelsen af at kærlighed ikke er nok. Mit behov? Eller dit behov? Barn-forældre forholdet bliver ofte, med en forældre med personlighedsforstyrrelse, organiseret om forældrens behov. I en normal familie vil der være plads […]

Når kærlighed ikke er nok

Når du er vokset op med en forælder med borderline personlighedsforstyrrelse eller narcissistisk personlighedsforstyrrelse, kender du måske følelsen af at kærlighed ikke er nok.

Mit behov? Eller dit behov?

Barn-forældre forholdet bliver ofte, med en forældre med personlighedsforstyrrelse, organiseret om forældrens behov. I en normal familie vil der være plads til forståelse som barnet som et autonomt og selvstændigt individ med egne behov, ønsker, lyster, styrker og svagheder. I en familie med personlighedsforstyrrelse kan barnet blive mors eller fars behovs-objekt.

“Jeg skulle bekræfte min mor i, at jeg elskede hende allerhøjest i hele verden. Det har ødelagt en del af de parforhold jeg var i, fordi min mor var så omklamrende og havde behov for at mærke min kærlighed endnu stærkere, når jeg havde en kæreste. Det var som om hun var bange for at miste mig”

siger Anton eftertænksomt

Afkoder du andres behov?

Når du er et barn af en mor eller far med personlighedsforstyrrelse, har du sandsynligvis lært at afkode hans eller hendes behov og opfylde deres mindste behov. Din forældres behov for validering, sikkerhed, bekræftelse, kærlighed og opmærksomhed. Du bliver trænet i at tilsidesætte dine egne behov. Dine behov er ikke vigtige. Det er din mors eller fars behov, ønsker og krav – uanset hvor urealistiske, ustabile eller konfliktfyldte de er.

Din forælder forsøger måske, ligesom Antons mor, at kontrollere og begrænse din udvikling og styre hvilken retning dit liv skal gå i. Din forælder blander sig måske i dine valg og sætter spørgsmålstegn ved de veje du vælger at gå, når de ikke stemmer overens med hendes ønsker og behov. Din identitet kan være intimt forbundet til din mors eller fars forventninger. Din forælders anerkendelse eller afvisning, deres beundring eller afsky, deres begejstring eller fortvivlelse.

Måske oplever du, at din kæreste stiller spørgsmålstegn ved din mors eller fars indblanding i Jeres liv. Du oplever, at det er din kæreste som tager fejl – for din mor og far vil jo kun dit/ Jeres bedste.

Måske er du selv træt af dine forældres behov for kontrol over dit liv. Måske du selv har et ønske om at være fri til at vælge selv?

Vejen til at stole på dig selv og dit eget instinkt kan være lang og du kan få behov for støtte og vejledning i processen.

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp til at finde din passion i livet. Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

anerkendelse fra far, anerkendelse fra mor, Borderline, kontrollerende forældre, mor med personlighedsforstyrrelse, opvækst med en psykisk syg forælder

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere