Perspektivér med et eksistentielt spørgsmål

Angst, Forbedre dit liv, Livet, Øvelser, Psykolog, Selvudvikling

Perspektivér med et eksistentielt spørgsmål

Hvad giver det og hvad tager det? Kender du det at få de gode spørgsmål af dine venner, familie eller måske fra en helt uventet kant. Spørgsmål som åbner og gør dig selv klogere på dig selv, din situation, på andre og deres situation. Spørgsmål der får dig til at se det hele lidt fra […]

Hvad giver det og hvad tager det?

Kender du det at få de gode spørgsmål af dine venner, familie eller måske fra en helt uventet kant. Spørgsmål som åbner og gør dig selv klogere på dig selv, din situation, på andre og deres situation. Spørgsmål der får dig til at se det hele lidt fra en anden vinkel, får dig til at blive nysgerrig på noget du måske ikke før var nysgerrig på. I psykologisk forstand, kan disse spørgsmål meget vel være eksistentielle. Det eksistentielle kan med sine spørgsmål udvide vores forståelse af vores eget liv, meningsfuldhed, forbundethed og valg.

At se sin egen situation i et andet perspektiv

Malene føler ikke hun har tid til sig selv. Hun har alt for meget at se til. Hun har mange gode veninder. Alle der møder Malene, synes hun er skøn! Hun elsker at hjælpe, at arrangere og at organisere. Hun arrangerer på arbejdet, i hjemmet, blandt veninderne, i børnenes skole osv. Malene nyder, når andre bruger hende og spørger hende om hjælp. Malene ser det gode i alle situationer og er stort set aldrig i dårligt humør. Hvis hun er det ind i mellem, så er det meget kort, for hun gider ikke bruge tid på det negative.

Et undersøgende spørgsmål, som gør os nysgerrige på os selv

Man kunne spørge i en eksistentiel sammenhæng: “Hvad giver det og hvad tager det at være arrangøren?”At være den som alle elsker og alle ser på, når noget skal organiseres?

Svarene kan være mange, men for Malene så giver det hende en følelse af meningsfuldhed. At være noget for andre og hjælpe andre. Ved spørgsmålet om hvad tager det, er det lidt sværere. Alligevel kan Malene godt få øje på, at det nogen gange tager muligheden for at vælge sig selv til.

De eksistentielle spørgsmål kan med deres nysgerrighed åbne for nye forståelser af vores liv.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

Skriv til terapi@minterapi.dk 

Ring for online terapi eller i samtaler Hornbæk på tlf. 26182140

Ring for samtaler i Hellerup på tlf. 30911771

De bedste hilsner
Lise Liv Skovgaard

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, Mentaltræner og Vocalcoach

Post Tags :

Eksistentiel psykolog, Eksistentiel psykologi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere