“Anybody can become angry — that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way — that is not within everybody’s power and is not easy.” Aristoteles

Vrede kan nemt blive din måde at være i verden på. Det bliver en automatisk respons på ting som du oplever i livet.

Nogle gange når du oplever vrede, kommer den fra en dyb afgrund og er ustoppelig. Når det sker, er det vigtigt, at finde kilden til vreden, få en forståelse for, hvor den stammer fra. Respekter din vrede, når den kommer fra den mørke kilde, men forstå at nogle gange kan gamle sår blive åbnet af nye mennesker og nye oplevelser. Ubearbejdede gamle sår skal åbnes op for at kunne renses, så de kan heale igen på ny og ikke lægge en skygge henover det liv du har i dag.

Andre gange er vrede den måde, du er i verden på. Vrede bliver en vane. Du bliver vred hver gang noget går galt – uanset hvad. Du bliver vred, når du egentlig er ked af det. Når du bliver vred, kan det bagefter føles som om du har løst problemet. Det er bare ikke altid sådan virkeligheden ser ud. Din vrede kan skabe endnu større problemer – for dig.

Kender du dit mønster? Ved du hvad der gør dig vred? Ved du om du er et vanedyr og vrede er blevet en vane? Er vrede den første følelse du får uanset hvad der sker?

For nogen kan det være nyttigt at skrive ned i en notesbog når de bliver vrede. For andre kan det være nyttigt at tale med deres nærmeste om deres vrede.

Din opmærksomhed kan skabe hele forandringen i dig.

Vrede kan være en drivkraft. Men er vrede blevet en vane-reaktion for dig, så den bliver en forhindring for dig og i værste fald en destruktiv kraft.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller send os en mail til terapi@minterapi.dk og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

De bedste hilsner 

Siri Wessel
 Wetlesen

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Specialpsykolog og specialist i psykoterapi