Dopamin, Serotonin, Oxytocin og Endorfiner

Lykke, tilfredshed, begejstring, glæde, varme helt inden i. Hvad er det lige der foregår der oppe i vores hjerne, når vi oplever de følelser? Her er en simpel oversigt og indblik i, hvad der aktiverer de forskellige neurotransmittere i din hjerne.

Du kan selv – eller kan du?

Du kan selv aktivere de forskellige neurotransmittere i din hjerne. Det er derfor latterterapi virker i forhold til depression. Eller at det føles så skønt at være forelsket – der er både Serotonin, Dopamin, Oxytocin og Endorfiner aktiveret i hjernen. Altså ren lykke-rus!

Nogle gange kan du dog være så ramt af livet – depression, sorg, ulykke, psykisk vold, stress på arbejdet, at du ikke selv kan aktivere de enkelte neurotransmittere i din hjerne. Der kan du have behov for en person der guider dig og hjælper dig på vej.

Sorg og glæde i livet – hvad gør du? Læs med her.

Tror du, at du har en depression? Læs her om hvad du skal være opmærksom på.

Mød psykologerne her: https://www.minterapi.dk/psykologerne/

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller terapi@minterapi.dk og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

De bedste hilsner 

Siri Wessel
 Wetlesen

Psykologklinik i Hellerup

Specialpsykolog og specialist i psykoterapi

(Visited 75 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *