Dopamin, Serotonin, Oxytocin og Endorfiner

Lykke, tilfredshed, begejstring, glæde, varme helt inden i. Hvad er det lige der foregår der oppe i vores hjerne, når vi oplever de følelser? Her er en simpel oversigt og indblik i, hvad der aktiverer de forskellige neurotransmittere i din hjerne.

Du kan selv – eller kan du?

Du kan selv aktivere de forskellige neurotransmittere i din hjerne. Det er derfor latterterapi virker i forhold til depression. Eller at det føles så skønt at være forelsket – der er både Serotonin, Dopamin, Oxytocin og Endorfiner aktiveret i hjernen. Altså ren lykke-rus!

Nogle gange kan du dog være så ramt af livet – depression, sorg, ulykke, psykisk vold, stress på arbejdet, at du ikke selv kan aktivere de enkelte neurotransmittere i din hjerne. Der kan du have behov for en person der guider dig og hjælper dig på vej.

Tror du, at du har en depression? Læs her om hvad du skal være opmærksom på.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp til at finde din passion i livet. Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk