Narcissist, borderline, psykopat – at leve i et parforhold

Dating, Familie, Kærlighed, Personlighedsforstyrrelse, Selvudvikling

Narcissist, borderline, psykopat – at leve i et parforhold

Lever du i et parforhold med en person med narcissisme, borderline eller psykopatiske træk?

“Jeg vidste ikke det havde et navn. Jeg troede ikke, at jeg ville falde for en narcissist”

Parforhold med Narcissist, Psykopat eller en person med Borderline Personlighedsforstyrrelse

Siger Anne som har siddet lidt tid eftertænksom i min sofa.

Et parforhold med en narcissist, borderline eller psykopat er et kæmpe traume at gennemleve.

En personlighedsforstyrrelse såsom borderline, narcissit, eller psykopat er alle karakteriseret af, at personen har afvigende adfærd fra normalen, ofte med rigide og indgroede måder at tænke og forholde sig til andre mennesker på.

Advarselstegn

  • De kan have problemer med at kontrollere deres vrede og temperament
  • De kan være impulsive
  • De kan svinge fra et selvbillede, hvor de kan det hele til et selvbillede, hvor de er det værste afskum, der nogensinde har betrådt denne jord
  • Hvor ensomheden og frygten for at blive forladt bliver tydelig både i deres handlinger med selvskade eller trusler om det, og i deres over-sødme, hvor de vil gøre hvad som helst for dig, bare du bliver
  • Det antages, at mellem 6-10 procent af befolkningen opfylder kriterierne for at få en personlighedsforstyrrelses diagnose. 

Dig som pårørende

Når du taler med pårørende – kæreste, børn, forældre, søskende, kollegaer til personer med narcissisme, borderline eller dyssocial personlighedsforstyrrelse, så beskriver de det som en tornado der suser igennem deres liv.  

I et parforhold med en narcissist, borderline eller psykopat vil du på deres dårlige dage få følelsen af at blive revet fra hinanden. Du vil være dybt forvirret over, hvad der er oppe eller nede, sandt eller falsk. Den totale stilhed, når de står i midten af tornadoen, som både kan være et rart sted at være, men bestemt også foruroligende for, hvornår rammer tornadoen igen? Det sug af spænding og uro det giver, når de er ude af tornadoen og tilbage i den fantastiske omsorg, opmærksomhed og kærlighed som de bliver overøst med efter de har været i tornadoens vold.

Parforhold der er drænende

Et parforhold med en person med borderline, narcissisme eller psykopat er drænende. Dag ud og dag ind at bevæge sig rundt om, ind i, ud af, hvirvlet rundt i tornadoen. Så hvorfor går du ikke bare? Det ville da være det letteste? Men samtidig så kan du også føle dig elsket og tæt knyttet til din partner.

Anne kigger på mig. “Jeg kan ikke gå, jeg elsker ham jo. Også selvom jeg føler, at jeg nogle gange er ved at dø følelsesmæssigt i forholdet”. “Når han er i sit gode hjørne, føler jeg mig som verdens heldigste kvinde. Når han er i sit onde hjørne, kan jeg slet ikke genkende ham og tror på det han siger, at det er min skyld, at han bliver sådan”. “Men det er det måske slet ikke?”

“Kan du lære mig at navigere i mit parforhold?” spørger Anne. Og det er det vi går i gang med i samtalerne – hvordan Anne kan navigere i sit forhold og samtidig passe på sig selv.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller vores sikre email terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

At leve med en narcissist, At leve med en psykopat, At overleve en narcissist, At overleve en psykopat, Navigere i narcissisme, Parforhold med en narcissist, Parforhold med en personlighedsforstyrret, Personlighedsforstyrret parforhold

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere