ADHD Strategier

ADHD, Bog - ADHD min superpower, MinTerapi

ADHD Strategier

Strategier til dig og din ADHD Kan du genkende dig selv i beskrivelserne af ADHD? Det kan være at du kan genkende hvor glemsom du er? Du går ind ad din dør derhjemme og har med det samme glemt, hvor du lagde dine nøgler. Eller du kan genkende beskrivelsen af, at gå i stå med […]

Strategier til dig og din ADHD

Kan du genkende dig selv i beskrivelserne af ADHD? Det kan være at du kan genkende hvor glemsom du er? Du går ind ad din dør derhjemme og har med det samme glemt, hvor du lagde dine nøgler. Eller du kan genkende beskrivelsen af, at gå i stå med opgaver? Du skal virkelig syntes noget er interessant, før du har lyst til at gå i gang med det. Og selv når du har lyst, tager det alle dine kræfter at komme i gang med en opgave. Eller måske i beskrivelsen af at du kun har to gear: Enten okser du frem med fuld speed fremad eller du er gået helt i stå og kan intet? Og du ved simpelthen ikke, hvorfor du den ene dag kan en masse og den næste intet kan – knap nok stå op uden det kræver alle dine kræfter.

Den stille ADHD

Du kan måske genkende dig selv i beskrivelsen af den stille ADHD, der er kendt som ADD? Der hvor du ofte sidder i dine egne tanker, din drømmeverden eller bare ikke er tilstede i det der foregår omkring dig. Den stille ADHD, hvor du bliver set som den stille og generte pige, der sjældent siger noget eller deltager i samtalerne. Du vil gerne deltage i samtalen, men du føler, at du ikke kan få adgang til dine tanker, når du lytter til andre tale. Først når samtalen er overstået, kommer du i tanke om alt det, du gerne vil have haft sagt.

Har alle ADHD/ ADD?

De fleste af os vil kunne genkende sig i dele af beskrivelserne af personer med ADHD/ ADD.

Der er forskellige ting i dit liv, der kan have betydning for, om du kan genkende dig selv mere end andre i beskrivelserne af, hvordan det er at leve med ADHD.

ADHD versus stress og depression

Har du været igennem et stressforløb? Har du oplevet at blive udbrændt på arbejdsmarkedet? Eller har du haft en længerevarende depression? Alle tre ting kan betyde at din hjerne opfører sig som en ADHD/ ADD hjerne. Du bør dog med tiden opleve at din hjerne vender tilbage til næsten samme udgangspunkt som før du blev ramt af stress, udbrændthed eller depression. Denne venden tilbage til normalen kan desværre godt tage mange år.

Forskere har undersøgt, hvordan din hjerne bliver påvirket efter stress, depression og udbrændthed:

  • Din hukommelse bliver påvirket, så du er mere glemsom.
  • Du har mindre energi. Føler dig mere træt.
  • Du kan miste din lyst og motivation til ting, som du før godt kunne lide at lave.
  • Stress og depression kan påvirke din søvn. Dårlig søvn kan gøre dig mere klodset og uopmærksom.
  • Ligeledes kan stress og depression påvirke dine kostvaner, hvilket har konsekvenser for din krops mulighed for at omdanne den sunde mad, som du sikkert normalt spiser, til de vigtige signalstoffer som din hjerne har brug for, for at den kan fungere optimalt.

Udredning for ADHD/ADD

For at være helt sikker på om det er ADHD/ ADD du har, er det derfor vigtigt med udredning. Tegn på ADHD/ ADD skal være tilstede allerede i barndommen. Din hverdag og dagligdag skal være påvirket af din underliggende ADHD/ ADD diagnose. Det er noget der skal have drillet dig i hele dit liv og ikke kun i perioder af dit liv, hvor du har været stresset eller under pres. ADHD/ADD er medfødt og derfor ikke noget der kan opstå senere i livet.

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du tænker, at du har ADHD/ADD er det vigtigt at du søger hjælp:

  • Det kan hjælp i form af udredning for ADHD/ADD.
  • Det kan være psykologsamtaler med fokus på, hvordan du bedre lever med de vanskeligheder som din ADHD/ADD giver dig.
  • Det kan være selvstudie, hvor du læser bøger eller hører podcasts om hvordan du kan håndtere din ADHD/ADD.

Du kan fx læse den gratis e-bog som jeg har udgivet om mine bedste strategier til at håndtere ADHD/ADD. Det er tips og tricks specifikt i forhold til ADHD/ADD, da meget af det du normalt kan læse om hvordan du bliver motiveret eller kommer i gang, ikke virker når du har ADHD/ADD. Der skal noget andet til! Og det har jeg fokus på i min e-bog.

Du kan hente e-bogen ned som pdf.fil her:

Eller læse den som blogindlæg her:

Vi har valgt at dele ud af vores ekspertise via blogindlæg på vores hjemmeside. Kigger du rundt i de mange indlæg, vil du kunne finde masser af øvelser og artikler til at reflektere over.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller vores sikre e-mail terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

ADHD, ADHD hos piger, ADHD og hyperaktivitet, Psykolog Hellerup, Psykolog og ADHD, Siri Wessel Wetlesen, Tegn på ADHD hos kvinder

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!