ADHD – hos piger og kvinder

Klassisk ADHD?

ADHD startede som en diagnose for drenge. Drenge blev opdaget pga deres hyperaktive og til tider mere aggressive adfærd. Piger bliver ofte overset, da de ikke er hyperaktive men mere uorganiserede og mere uopmærksomme. Hyperaktivitet ses også anderledes hos piger, da de kan ses som spontane og altid talende og altid i gang med noget. Dette er socialt mere acceptabel adfærd.

I teenagere alderen er der flere piger som får diagnosen ADHD. ADHD starter i barndommen og derfor må det forventes at piger i barndommen overses. Statistisk set bliver piger diagnosticeret 11.5 år senere end drenge.

Hvordan ser ADHD ud i piger?

Hos piger viser ADHD sig som en uopmærksomhed. Altså drømmende, glemsom, kaotisk og træt. Så får du ikke ofte lægerne til at tænke på ADHD, da det ikke er det kliniske billede som de er vant til fra drenge. Resultatet ved udiagnosticeret ADHD er at pigerne udvikler lavt selvværd, lav tiltro til egne evner, oplevelse af at være anderledes, frustration over altid at glemme ting, svært ved at vedligeholde sociale relationer, da dette også bliver glemt. Og evig dårlig samvittighed over ting de har glemt eller overset.

Distræte-dronninger

De kan kaldes distræte-dronninger. De er kendetegnet ved humørsvingninger, kaotiske, distraherede, bliver nemt overvældede, depressive, angste, trætte hele tiden, intet overblik og da ADHD symptomerne hænger sammen med deres hormonniveau, er deres symptomer værre, når de har deres periode. Pga påvirkeligheden af hormoner og ADHD symptomer, har forskere heller ikke et stabilt billede af ADHD’en hos piger.

Årsager til at piger ikke får en ADHD diagnose

ADHD symptomer kan skjules af høj begavelse, ydre struktur og perfektionistisk mestringsstrategier. De arbejder ofte meget længere på opgaver end andre, før de kan slappe af. De har ofte kaotisk orden på deres kontor, med mange ting liggende på deres skrivebord og de går ofte i gang med flere opgaver på én gang, uden at de får færdiggjort nogle af opgaverne, eller det kræver i hvert fald en viljestyrke at blive færdig med opgaverne.

Ofte får de i stedet en angst, depressions eller stress diagnose. De har flere interne symptomer, hvor mænd har flere udadvendte symptomer.

Piger er ikke forstyrrende, men de er uopmærksomme og de er konstant trætte. Læs med i de kommende dage om flere tegn på ADHD hos piger og kvinder.,

Mød psykologerne her: https://www.minterapi.dk/psykologerne/

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller terapi@minterapi.dk og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

De bedste hilsner 

Siri Wessel
 Wetlesen

Psykologklinik i Hellerup

Specialpsykolog og specialist i psykoterapi

(Visited 371 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *