Den stille ADHD kvinde?

ADHD, MinTerapi, Selvudvikling

Den stille ADHD kvinde?

ADHD kommer forskelligt til udtryk hos piger og kvinder. Der er de stille piger, som er gode til at dagdrømme, fremstår generte og ser ud som om de hører efter. De får ofte at vide af lærerne i skolen, at de skal være mere aktivt deltagende i timerne. De kan være bange for at blive […]

ADHD kommer forskelligt til udtryk hos piger og kvinder. Der er de stille piger, som er gode til at dagdrømme, fremstår generte og ser ud som om de hører efter. De får ofte at vide af lærerne i skolen, at de skal være mere aktivt deltagende i timerne. De kan være bange for at blive gjort til grin i klassen, da de måske ikke har fulgt med eller hørt det spørgsmål som læreren har stillet. De bliver kaldt dagdrømmere. De kommer nogle gange også til at misforstå opgaver, da de kommer til at overse et “ikke”, eller overse en af de opgaver de skal lave, så de kun får afleveret noget af det de skal. I gruppearbejde er de også ofte de stille.

Introvert?

Voksne kvinder kan betragtes de af andre som introverte. De er stille i større forsamlinger. Måske er det hende, der skal tidligt hjem til børnene eller hunden der ikke kan være alene så længe. Eller hende der er virkelig forberedt til alle møder, men som alligevel er den stille som sjældent byder ind, medmindre hun er 200 pct. sikker på at hun har ret.

De strategier de lærer sig selv er at overforberede sig. Dobbelt eller trippel-tjekke at de har styr på tingene eller opgaverne før de bliver afleveret. Når de skal fremlægge ting, har de måske ordret skrevet ned, hvad de skal sige, også holder de sig til manuskriptet. De får andre til at fremlægge det de har lavet, så de slipper for at være i spotlightet.

De kan også holde sig fra at springe ud i nye opgaver, da de kan have et selvbillede af, at de ikke kan. De kan føle sig dumme og er meget selvkritiske. Hvis det var muligt at kigge ind i deres hjerner og se hvad der foregår, vil du se at de har en konstant indre dialog – måske flere – hvor de kritiserer sig selv. En dialog der kører nonstop og som de vænner sig til og derfor nærmest ikke hører.

Konsekvenserne af at de stille piger med ADHD ikke får stillet diagnosen er, at de risikerer at blive udbrændte eller deprimerede.

Læs med i de kommende dage om de andre typer af ADHD-piger.

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp til at finde din passion i livet. Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

ADHD symptomer hos piger, Den stille pige, Kvinder med ADHD, Psykolog og ADHD, Siri Wessel Wetlesen, Stille piger og ADHD, Tegn på ADHD hos kvinder

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere