Hvordan diagnosticeres ADHD

ADHD, MinTerapi

Hvordan diagnosticeres ADHD

ADHD kan ikke afgøres af en enkelt test. ADHD kan ikke måles i blodet. ADHD kan ikke ses i hjernescanninger.

Test i forhold til ADHD?

  • Der er ikke en enkeltstående test du kan tage på om du har ADHD eller ej.
  • Der er ikke nogen scanning af hjernen du kan tage for at afgøre om du har ADHD eller ej.
  • Der er ikke nogen gen-test du kan tage for at bevise at du har ADHD eller ej.
  • Der er ikke nogen computertest du kan tage.
  • Der er ingen blodprøver der kan bevise ADHD.

ADHD kan ikke afgøres af en enkelt test. Det er det fulde billede af dig og din opvækst og din måde at være på i verden, der skal sandsynliggøre om du har ADHD eller ikke.

Hvis børn bliver udredt for ADHD, vil der indhentes oplysninger fra skolen, forældrene og andre personer om barnet ud over test barnet selv skal udføre. Når du er voksen er dette ikke en mulighed på samme måde.

Det kan være at dine forældre husker ting anderledes end du gør. Det kan være at du ikke selv kan huske, hvordan du var i skolen. Vores hukommelse for ting i fortiden er altid påvirket af, hvordan vi har opfattet os selv og hvordan vores omgivelser har opfattet os.

For at stille diagnosen ADHD vil et diagnostisk interview være vigtigt. Det er der vi får viden om, hvad der stresser dig, hvilke vanskeligheder du har, hvor længe du har oplevet vanskelighederne, hvordan det påvirker dit liv og meget meget mere. Andre faktorer skal også udelukkes, som fx depression, angst, stress, bipolar sindslidelse eller anden tungere psykiatrisk lidelse. Du kan godt have de andre ting og også have ADHD, det er blot vigtigt at få det fulde billede af dig for at kunne stille den rigtige diagnose. Der vil også spørges ind til om der er andre familiemedlemmer der har tilsvarende vanskeligheder.

ADHD – hos piger og kvinder(Åbner i en ny browserfane)

Alle vil kunne genkende nogle af ADHD symptomerne og i perioder måske opfylde flere af kriterierne for ADHD. Derfor er det vigtigt at afgøre om det er vanskeligheder som er midlertidige eller altid har været der.

Kontakt os hvis du tænker, at du opfylder kriterierne for ADHD. I klinikken tilbyder vi at screene dig for ADHD og de eksekutive vanskeligheder du har aktuelt. Ønsker du en udredning, diagnose samt medicin, skal du forbi en psykiater.

Send os gerne en e-mail terapi@https://www.https://www.minterapi.dk/wp-content/uploads/2021/07/1pexels-brenoanp-1136571-scaled-1.jpg.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473-1.jpeg.dk

De bedste hilsner

Siri Wessel

Post Tags :

ADHD hos kvinder, ADHD test, Diagnosen ADHD, Test af ADHD hos kvinder

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere