ADHD er ikke-diagnosticeret eller underdiagnosticeret hos piger og kvinder. Symptomerne skal vise sig før 7-års alderen.

ADHD i skolen

Piger er mere uopmærksomme, indadvendte og stille. De er ofte elever, der arbejder rigtig meget og kan beskrive at de har en perfektionistisk tilgang til tingene. De sidder måske i klassen og dagdrømmer. Eller de er de elever som gerne hjælper læreren med ting, så de ikke behøver at sidde stille så længe ad gangen. Deres adfærd i skolen er altså socialt mere acceptabelt end en dreng med ADHD, hvor hyperaktiviteten vil vise sig lidt anderledes, ved at de fx har et udadreagerende temperament, de afbryder timen, de kan ikke sidde stille mv.

Mange af piger og kvinder med uopdaget ADHD kan beskrive, at de har lavt selvværd, selvom de klarer sig godt i skolen. De oplever ofte en kronisk ængstelighed og uro i kroppen.

ADHD og venskaber

Socialt kan de beskrives som “sociale sommerfugle”, hvor de har flere venskaber, men måske ikke så dybe venskaber, fordi de flagrer lidt rundt mellem venner. De kan også have en tendens til at have flere kortvarige kærlighedsforhold. Dette skyldes, at det kræver opmærksomhed at pleje og vedligeholde venskaber og kærlighedsrelationer. Det kræver en vedvarenhed som kan være svær, hvis du har ADHD og ofte kommer til at kede dig eller i samtaler allerede er på vej et andet sted hen i dit hoved og derfor ikke så opmærksom på den, der sidder lige foran dig. Det vil naturligt have en indvirkning på udviklingen af sociale relationer og venskaber.

Konsekvenser ved uopdaget ADHD hos piger

Derfor kan kvinder få en anden diagnose end ADHD, selvom deres primære problem er ADHD. Når kvinder med ADHD bliver diagnosticeret med depression eller angst og får behandling for dette, vil denne behandling ofte ikke virke. Dette er fordi det ikke er de grundlæggende problemer, der bliver behandlet.

Den rigtige diagnose er vigtigt i forhold til behandling af det, der er de primære og grundlæggende vanskeligheder. Og mange kvinder kan fortælle om den kæmpe lettelse de oplever, når de starter på ADHD medicin. De kan opleve at deres depression eller angst forsvinder helt for første gang i deres liv. Medicin skal dog aldrig stå alene, da der kan være følgevirkninger af ubehandlet ADHD som medicinen ikke ændrer på. Det kan være adfærd eller tænkningen eller sociale relationer som fortsat kan være svære at håndtere og giver problemer i dagligdagen.

Se interview med Dr. Aleya om ADHD hos piger https://www.youtube.com/watch?v=3ttaSBVrC3Y

Vi samarbejder med psykiatere i at stille den rigtige diagnose. Vi arbejder også med strategier i forhold til ADHD og har et indgående indblik i hvad der virker og hvad der ikke virker.

ADHD – hos piger og kvinder(Åbner i en ny browserfane)

ADHD-symptomer hos piger og kvinder(Åbner i en ny browserfane)

Kontakt os hvis ovenstående giver dig anledning til at opsøge hjælp terapi@https://www.https://usercontent.one/wp/www.minterapi.dk/wp-content/uploads/2021/07/1pexels-brenoanp-1136571-scaled-1.jpg.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473-1.jpeg.dk

De bedste hilsner

Siri Wessel

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere