Online terapi hos psykolog

Lise Liv, Online, Selvudvikling

Online terapi hos psykolog

Effekten af online terapi? Corona har påvirket mødet mellem klient og psykolog, da det i en længere periode har været nødvendigt at mødes på andre måder end ansigt til ansigt. Herunder er videokonsultationer og telefonsamtaler blevet flittigt anvendt. Erfaringerne fra denne periode udfordrer nogle af myterne forbundet med terapi, da onlinesamtaler viser sig at være […]

Effekten af online terapi?

Corona har påvirket mødet mellem klient og psykolog, da det i en længere periode har været nødvendigt at mødes på andre måder end ansigt til ansigt. Herunder er videokonsultationer og telefonsamtaler blevet flittigt anvendt. Erfaringerne fra denne periode udfordrer nogle af myterne forbundet med terapi, da onlinesamtaler viser sig at være ganske effektive. Så det første du skal vide er at det virker ! Vi har i psykologklinikken i Hellerup og i Hornbæk god erfaring med online terapi. Vi skaber et godt møde mellem dig og din psykolog online.

Online terapi – hvad er erfaringer fra udlandet?

Online terapi med psykologer har de stor erfaring med fra udlandet. De digitale platformes muligheder har været tilgængelige i mange år, før vi her i DK begynder at se i den retning. Studier viser at online terapi med psykolog er effektivt. Oplever du depression og angst kan det være svært at tage sig sammen til at kontakte en psykolog og måske endnu sværere når du også skal ud af døren. Online terapi med psykolog i forhold til depression og angst er lige så effektiv, som hvis du kommer fysisk i psykologklinikken i Hornbæk eller Hellerup.

Faktisk viser forskningen, at effekten – altså hvor godt det er for dig – er større når du vælger online terapi med en psykolog end når du først skal overkomme alle de forhindringer der er for at “tage dig sammen til at gå fysisk til psykolog. Effekten er ikke kun kortvarig. Den holder også efter samtaleforløbet er afsluttet.

Vigtige overvejelser, når du vælger online terapi

Hvis du vælger online terapi – så afstem forventninger.Undersøgelser viser, at de fleste mennesker bliver overraskede over, hvor gode samtalerne på video eller telefon er.

Et par tips til dig inden og undervejs i dit online psykolog forløb.

  • Skriv ned inden første samtale, hvad du ønsker at arbejde med.
  • Skriv ned, hvad du forventer af dit online terapiforløb med psykologen.
  • Bed psykologen om løbende at lave status på, hvor I er i forhold til, hvad du ønskede at arbejde med.
  • Sørg for at du har en stabil online forbindelse, inden du vælger et online terapi forløb hos psykolog, da det kan være forstyrrende for din samtale, hvis din internetlinje er ustabil.
  • Aftal med din psykolog, hvad I gør, hvis billedet fryser, du falder ud, eller lyden driller.

Psykologerne i klinikken i Hellerup og Hornbæk er vant til online terapisamtaler og vi ved, hvad vi skal gøre for at hjælpe dig godt på vej.

Du er altid velkommen til at spørge om hjælp fra os.

Fordelene ved online terapi hos en psykolog

  • Det er lettere at komme i gang med psykolog. Da du kan gøre det hjemmefra.
  • Det er lettere at få et psykologforløb passet ind i en travl hverdag, når du ikke skal tænke på transport til og fra psykologen.
  • Det kan være lettere ved at tale om ting, der normalt er svære at tale om.
  • Du skal ikke bevæge dig ud i offentlig transport, når du har grædt hos psykologen.
  • Du sidder hjemme i dine trygge omgivelser.
  • Du husker terapien, da den har lagt sig i det område af din hjerne, hvor du lagrer har situations specifik hukommelse – og derved kan psykologsamtalerne være nemmere at huske.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring!

Læs om vores psykologer i psykologklinikken her

Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller skrive til vores sikre email: terapi@minterapi.dk

Eller kontakt mig direkte på tlf 26182140

De bedste hilsner
Lise Liv Skovgaard

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, mentaltræner og vocalcoach

Post Tags :

Effekt af online terapi, online psykolog

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!