Angst – Stress – Depression?

Angst, Depression, Forbedre dit liv, Lise Liv, Selvudvikling, Sorg, Stress

Angst – Stress – Depression?

Er dit nervesystem overtændt? Stress, angst og lettere depression? Oplever du, at du reagerer ekstra følsomt på lyde eller pludselige bevægelser. Får du pludselige svedeture, bliver du irriteret eller mere frustreret og presset end sædvanligt. Du har måske en fornemmelse af uro i kroppen, sitren eller ubehag. Du er begyndt at skærme dig selv fra […]

Er dit nervesystem overtændt? Stress, angst og lettere depression?

Oplever du, at du reagerer ekstra følsomt på lyde eller pludselige bevægelser. Får du pludselige svedeture, bliver du irriteret eller mere frustreret og presset end sædvanligt. Du har måske en fornemmelse af uro i kroppen, sitren eller ubehag. Du er begyndt at skærme dig selv fra aktiviteter, hvor du ved at der er noget, som kan trigge dig. Oplever du det føles utrygt der hvor der var måske før var trygt. Det kan være at du græder let og ikke nødvendigvis kan forklare hvorfor. Du har måske svært ved at beslutte dig og træffe valg og du kan føle dig meget træt. Oplever du stress, angst eller tristhed? Hos os kan du lære om psykologiske redskaber og strategier til at dæmpe dit nervesystem.

Læs mere om depression og angst på psykiatrifondens hjemmeside.

Hvad er dine strategier?

Har du blik for dine strategier og måder at håndtere et overtændt nervesystem på? Hvis symptomer på et overtændt nervesystem håndteres med at presse kroppen til at opretholde sædvanlige aktiviteter, kan det få længerevarende konsekvenser for vores funktionsniveau. Et overtændt nervesystem påvirker kroppens funktioner og hjernens kemi, derfor kan tilstandene stress, angst og lettere depression være tæt forbundet. Det er relevant at få øje på symptomer og hvordan du håndterer det, når symptomerne kommer.

Det konkrete arbejde

– Få pauser og fokus på roskabende aktiviteter

Arbejdet handler om psykologiske redskaber så som opmærksomhedstræning, åndedrætsøvelser eller alt muligt andet som virker for dig og jeg kan lære dig. Udover at afdække symptomer, så er det vigtigt at afsøge hvad der allerede virker. De fleste mennesker har hensigtsmæssige strategier på lager i bevidstheden eller som konkrete handlinger. Det handler om at få øje på det som allerede virker, så der kan skabes mere fokus på netop disse aktiviteter. Det er ligeledes vigtigt at finde ud af, hvornår kroppen/hjernen holder pause. Når den holder pauser, hvad er forholdende så. Herefter bliver opgaven at genskabe disse forhold.

Lær at aendre-din-tænkning

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, hjernensstoffer, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller terapi@https://www.https://usercontent.one/wp/www.minterapi.dk/wp-content/uploads/2021/07/1pexels-brenoanp-1136571-scaled-1.jpg.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473-1.jpeg.dk?media=1716214073 og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

Eller kontakt mig direkte på tlf 26182140

De bedste hilsner
Lise Liv Skovgaard

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, mentaltræner og vocalcoachPost Tags :

Depression, Dine strategier, Strategier, Stress

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere