Psykolog “Du bliver det du læser”

Angst, Forbedre dit liv, MinTerapi

Psykolog “Du bliver det du læser”

Din læsning påvirker din tænkning? Normalt siger ordsproget, at du bliver det du spiser, men har du nogensinde tænk over hvordan du bliver påvirket af det du læser eller ser i tv? Det du læser eller ser på tv påvirker din opfattelse af verden i en bestemt retning. Der er masser af fake-news derude og […]

Din læsning påvirker din tænkning?

Normalt siger ordsproget, at du bliver det du spiser, men har du nogensinde tænk over hvordan du bliver påvirket af det du læser eller ser i tv?

Det du læser eller ser på tv påvirker din opfattelse af verden i en bestemt retning. Der er masser af fake-news derude og det kan være svært at navigere i hvad der er vigtigt, rigtigt, falsk, sundt for dig.

Adrenalin og nyheder

Tænk over hvad der vil ske med dine tanker, hvis du i en hel uge kun beskæftigede dig med de dårlige nyheder. At du i en hel uge svælgede i dårlige nyheder om katastrofer, død, ødelæggelse, mord mv. Hver gang du åbner for en nyhedskanal – på nettet eller tv’et får du et adrenalinboost som du kan blive afhængig af. Mere vil have mere. Og dårlige nyheder sælger rigtig godt for de giver et højere niveau af adrenalin i din hjerne, de giver dig et adrenalin kick.

Et konstant forhøjet niveau af adrenalin har en betydning for din krop og din hjerne. Din krop er i forhøjet alarmberedskab, den er klar til kamp. Din hjerne er ligeledes på overarbejde, hvor den skal sortere i de indtryk du får, for at vurdere om du er i fare – konstant!

Det slider på vores krop og sind at være i forhøjet alarmberedskab. Det slider på dig at du hele tiden har fokus på nyhederne og de dårlige nyheder.

Pas på dig selv – for du har kun et liv

Tænk nu over, hvad der vil ske med din krop, dine tanker og dit sind, hvis du i en hel uge ikke beskæftiger dig med de dårlige nyheder. Du slukker for tv, mindsker det du læser på nettet. Begynder at finde nogle sider med sjove og positive nyheder.

https://www.minterapi.dk/2021/04/03/drommeverden

Dette vil sænke dit adrenalinniveau. Det vil give din krop og din hjerne en pause fra at være i forhøjet alarmberedskab. Måske en tiltrængt pause din krop og dit sind har behov for?

Har du lyst til at arbejde mere med dig selv? Er du meget velkommen til at skrive til os på terapi@minterapi.dk eller ring på 30911771

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

Et godt liv, Psykolog, psykolog Siri

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!