Depression starter ofte med bekymringstanker

Du har 60.000 tanker i døgnet. Mange af disse tanker er negative bekymringstanker. Bekymringtanker kan føre til depression. Psykologisk er det en ganske normal reaktion som kan vendes. Du kan vende den alene eller få hjælp fra en psykolog.

Bekymringstanker er depressive tanker, om ting du har gjort forkert.

Tanker om ting som du fortryder.

Tanker om andre mennesker som du er vred eller irriteret på.

Tanker om hvordan du vil fejle. Hvis du har angst eller depression har du sandsynligvis primært fokus på de negative bekymringstanker.

Alle mennesker tror, at vi kan ændre os ved at tænke, hvordan kan jeg gøre mit bedste? Hvordan kan jeg præstere mere? Hvordan jeg kan gå mindre i stå? Hvordan jeg kan lade være med at lave mine overspringshandlinger?

Du prøver, at motivere dig selv ved at straffe dig med tankerne: “Ej det var også for dumt at spise det stykke chokolade, når du ved du prøver at tabe dig”. “Hvor er jeg doven”. “Jeg burde….” Du skammer dig over, at du ikke gør mere, går mere op i miljøet, er en bedre veninde mv.

Skam er en følelse, som hiver energi ud af din krop. Den dræner dig fra den drivkraft, du kunne have haft. Skam gør at du får endnu flere negative tanker. Flere negative og depressive tanker som kan køre i ring og bruge endnu mere af din energi. Du ender i en ond spiral.

Hvad skal jeg så gøre?

Du skal finde de tanker ,som du bruger energi på. Jeg kalder dem kernetanker eller overkategorier af tanker. Kernetanker er roden til depression. Hos en psykolog kan du finde frem til dine kernetanker. Det kan være, at du bruger rigtig meget tid på at tænke på en ekskæreste, eller din barndom, eller en dum kollega på dit arbejde. Tanker der gør dig ked af det og øger risikoen for en depression. Prøv at øv dig i at lade tanken flyve forbi dig som en sky på himmelen, uden at du bruger energi på den. Du anerkender tanken, men bevæger dig ikke ind i den.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller terapi@https://www.https://usercontent.one/wp/www.minterapi.dk/wp-content/uploads/2021/07/1pexels-brenoanp-1136571-scaled-1.jpg.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473-1.jpeg.dk?media=1642860251 og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

De bedste hilsner 

Siri Wessel
 Wetlesen

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Specialpsykolog og specialist i psykoterapi

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *