Omsorg for andre – undgå udbrændthed

Angst, Forbedre dit liv, Improve, Kærlighed, Livet, MinTerapi, Selvudvikling

Omsorg for andre – undgå udbrændthed

Risiko for udbrændthed Er du den der altid er der for andre? Du er sikkert god til at tage dig af alle andre end dig selv, siden du læser denne blog. Du er hende eller ham der altid er der for andre, lytter til deres problemer. Du er hende der kommer med opmuntring og gode […]

Risiko for udbrændthed

Er du den der altid er der for andre? Du er sikkert god til at tage dig af alle andre end dig selv, siden du læser denne blog.

Du er hende eller ham der altid er der for andre, lytter til deres problemer. Du er hende der kommer med opmuntring og gode råd. Du støtter andre, når de har det svært og kede af det. Når du altid er der for andre og glemmer du dig. Når du glemmer dig selv, risikerer du at blive udbrændt. Også kaldet omsorgstræthed.

Udbrændthed – omsorgstræthed

Hvad med dig selv? Giver du dig selv omsorg?
Sidder du en torsdag aften og nusser og dig selv – elsker dig selv? Lyder det helt tosset i dine øre?

Hvad når andre giver dig omsorg og kærlighed? Kan du finde ud af at modtage den, eller føles det forkert?

Gør mod dig selv, hvad du gør mod andre

Du behandler faktisk dig selv værre end du behandler din bil – for selv din bil kommer til mekaniker og får nye dæk, olie eller hvad den har behov for, for at kunne køre. Når du ikke passer på dig selv, risikere du at blive udbrændt.

Når vi kæmper med lavt selvværd, er det ofte svært for os at sætte os selv først eller at tage imod omsorg og kærlighed fra andre. Det øger risikoen for udbrændthed og omsorgstræthed.

De første to skridt

Første skridt imod udbrændthed, er at øve dig i at nyde dig selv.

Nyde de små stunder, hvor du hygger om dig selv. Sætter god musik på radioen, laver en skøn kop kaffe og lægger fødderne op i sofaen i stedet for at støvsuge. Sidder bare og nyder at du er dig og tænker alle de gode ting igennem som gør dig til dig. 

Andet skridt imod udbrændthed, er at begynde at øve dig i at tage imod fra andre. Tage telefonen og ringe til en god ven eller veninde, når du har behov for det. Nyde krammet fra en god ven lidt længere end du normalt vil tillade dig selv. Takke for de gaver og den omsorg andre giver – de nyder jo lige så meget som dig at give.

Vi har valgt at dele ud af vores ekspertise via blogindlæg på vores hjemmeside. Kigger du rundt i de mange indlæg, vil du kunne finde masser af øvelser og artikler til at reflektere over.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller vores sikre e-mail terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

egenomsorg, omsorg, Omsorgssvigt, Selvomsorg, Udbrændt

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere