Flyt fokus – opmærksomhedstræning

Forbedre dit liv, Lise Liv, Øvelser, Selvudvikling

Flyt fokus – opmærksomhedstræning

Tillad det som er og flyt opmærksomheden Indenfor den psykologiske felt har man i mange år arbejdet med opmærksomheden som genstand for ændring af tanke eller handlemønstre. Hvad vi retter vores opmærksomhed mod, påvirker vores trivsel. Det centrale i forståelsen af opmærksomhedstræning er, at vores tanker og følelser er forbundet i et komplekst netværk baseret […]

Tillad det som er og flyt opmærksomheden

Indenfor den psykologiske felt har man i mange år arbejdet med opmærksomheden som genstand for ændring af tanke eller handlemønstre. Hvad vi retter vores opmærksomhed mod, påvirker vores trivsel. Det centrale i forståelsen af opmærksomhedstræning er, at vores tanker og følelser er forbundet i et komplekst netværk baseret på genetik og vores levede liv/erfaringer. Når vi tænker noget kobles hurtigt en følelse på, som blandt andet er baseret på tidligere erfaring. I relation til opmærksomhedstræning er det relevant at kende til neutralitet. Vores opmærksomhed kan hjælpe os med at rette fokus på neutrale elementer i et konkret nu. Dette skaber mulighed for at vi kan ”se det hele lidt oppe fra”. Det kan være præcis det vi har brug for, hvis vi er pressede, stressede eller oplever at gentage handlinger/mønstre, som vi kan se ikke gør noget godt for os.

Når opmærksomheden bliver ufleksibel

Lone var presset. I 4 år havde hun prøvet at blive gravid. Lone og hendes kæreste havde været igennem det hele. Først fasen af glæde over de ville have barn sammen. Så overraskelsen over at det ikke lige skete. Så bekymringen i forhold til om det nogensinde vil lykkes og så alle frustrationerne i de lange faser med fertilitetsbehandling og sorgen ved de mange tab undervejs.

I sidste fase af fertilitetsbehandlingen kunne Lone stort set ikke tænke på andet end det som var relateret til behandlingen eller det at få et barn. Hun så barnevogne og glade forældre alle vegne. Hun oplevede at ALLE talte om børn hele tiden. Hun følte sig forkert, udenfor, klemt, trist, frustreret, vred og meget andet.

Opmærksomhedstræning for en fleksibel opmærksomhed

Lones liv var fyldt af stress og tristhed. Hendes mistrivsel voksede som ugerne gik. Arbejdet med opmærksomhedstræning gav Lone en mulighed for at flytte fokus fra den del af hendes liv, som fik al opmærksomhed. Hun oplevede at kunne flytte fokus og få en pause fra al den smerte, som lå i forsøget på at blive gravid. Det betød ikke at hendes problemer forsvandt. Det gav hende mulighed for at puste lidt, finde nye kræfter til at forsætte kampen for det hun ønskede.

Er din opmærksomhed fleksibel

Vi er som mennesker udstyret med en opmærksomhed og evnen til at kunne holde den fleksibel. Det betyder at være i stand til at flytte fokus. Hvis du oplever at du ikke er stand til at flytte dit fokus. Du hænger fast i de samme spor igen og igen. Så kan opmærksomhedstræning være en mulighed for et genvinde en fleksibel opmærksomhed.

Har du lyst til at arbejde mere med dig selv? Lære dine værdier at kende? Lære dine følelser at kende? Er du meget velkommen til at skrive til os på terapi@minterapi.dk

Ring for online terapi eller i samtaler Hornbæk på tlf. 26182140

Ring for samtaler i Hellerup på tlf. 30911771

De bedste hilsner
Lise Liv Skovgaard

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, Mentaltræner og Vocalcoach

Post Tags :

Opmærksomhedstræning, Øvelser, Psykologtricks

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere