ADHD-Bog: ADHD og Tidsfornemmelse

ADHD, Bog - ADHD min superpower, MinTerapi, Motivation, Øvelser, Psykolog

ADHD-Bog: ADHD og Tidsfornemmelse

Tidsfornemmelse og ADHD Din manglende evne til at fornemme tid kan også spille ind i forhold til motivation og organisering af opgaver. Du har måske før oplevet, at tiden er løbet fra dig? At du var for optimistisk med, hvor lang tid du havde til opgaven?  Det kan for eksempel være svært at overskue, hvor […]

Tidsfornemmelse og ADHD

Din manglende evne til at fornemme tid kan også spille ind i forhold til motivation og organisering af opgaver. Du har måske før oplevet, at tiden er løbet fra dig? At du var for optimistisk med, hvor lang tid du havde til opgaven? 

Det kan for eksempel være svært at overskue, hvor lang tid det tager dig at komme ud af døren. Enten er du den der altid kommer for sent til aftaler, eller også er du den der altid kommer en halv time før alle andre. 

Tidsoptimist

Du er tidsoptimist og planlægger for meget, som du skal nå. Eller du undervurderer, hvor lang tid tingene tager. 

Når du skal i gang med en opgave føles det som om at går tiden langsomt. Men når du ikke er i gang med opgaven, går tiden pludselig hurtigt. Det kan også være, at det føles som om tiden går uendelig langsom, fordi du keder dig.

Du kan opleve, at når du ikke er i gang med opgaver, så forsvinder tiden for dig og der er pludselig gået tre timer, selvom det kun føles som en time.

Tip 1 – til manglende tidsfornemmelse 

  • Tidsoversigt

Lav en cirka tidsoversigt over, hvad du foretager dig på hverdage og i weekender. 

Fx du står op klokken 6.30 bruger 1.5 time på morgenrutinerne og ender med at komme mindst 15 minutter for sent på arbejde hver dag? 

Eller du kommer hjem fra arbejde klokken 16.30 og sidder den første time hjemme og stener med din telefon og ender med at stresse over at maden ikke er sat over? 

Prøv at finde de områder, hvor tiden løber fra dig, eller hvor du ender med at sidde og kigge i din telefon uden at foretage dig noget. Planlæg uden om. Kan du stå op 15 minutter før? Kan du lægge telefonen ude i entréen så den ikke frister? Kan du sørge for nem mad fra fryseren de dage, hvor dit hoved er træt og brugt?

Tip 2 – til manglende tidsfornemmelse 

  • Være tids-negativist

Sæt mere tid af til ting, som du skal nå. Ting tager som regel længere tid for dig end andre.

Tip 3 – til manglende tidsfornemmelse 

  • Kom ud af døren med det samme du kan mærke at du er klar

Har du en tendens til altid at komme for sent til aftaler? Det kan hjælpe dig at gå i gang med at gøre dig klar en halv time før du normalt vil gå i gang. Kom ud af døren lige så snart du er klar, i stedet for lige at nå én ting mere, inden du går ud ad døren.

Tip 4 – til manglende tidsfornemmelse 

  • Sæt alarmer

Brug flere alarmer til at minde dig om, hvor lang tid du har tilbage, før du skal ud af døren eller være færdig med en opgave. Sæt alarmerne til 1 time før, 30 minutter før, 15 minutter før. Sørg for at alarmerne har forskellige lyde. På den måde kan du lærer dig selv, hvilken lyd der angiver, hvilket tidsrum du har tilbage.

Tip 5 – til manglende tidsfornemmelse

  • Slet dine apps på telefonen

Ryd op i de apps som er på telefonen. Jo færre apps som du automatisk kan åbne for, desto mere bliver det et fokuseret valg, når du skal ind på din browser på telefonen for at tjekke mails, eller facebook. Og desto mindre tid spilder du på nytteløse ting.

Læs med på næste side, hvordan du kan stoppe impulskøb og få bedre selvkontrol.

Tilbage til Indholdsfortegnelse

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

ADHD hos kvinder, ADHD tid, ADHD tidsfornemmelse, ADHD tidsoptimist, Siri Wessel Wetlesen

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere