Stress – egenomsorg

Egenomsorg, Lise Liv, Stress

Stress – egenomsorg

Stress – tid til dig? De klienter, som jeg møder i klinikken fortæller om, hvor ubehageligt det er, at gøre noget for sig selv på grund af dårlig samvittighed. De får det simpelhen dårligt, når de tænker på at holde pause eller tage tid ud af kalenderen til sig selv. Ja – det kan være […]

Stress – tid til dig?

De klienter, som jeg møder i klinikken fortæller om, hvor ubehageligt det er, at gøre noget for sig selv på grund af dårlig samvittighed. De får det simpelhen dårligt, når de tænker på at holde pause eller tage tid ud af kalenderen til sig selv. Ja – det kan være svært at holde pauser. Uden pauser vil din krop opleve stress. Egenomsorg er evnen til at passe på dig selv.

Kender du følelsen af at svigte andre, hvis du bruger tid på dig selv?

Tillad dig selv en PAUSE – det har vi alle brug for!

Det kan være svært uanset om det er forældrene, der har brug for tid væk fra deres børn, sammen eller hver for sig. Eller børnene der ikke kan besøge deres syge forældre hver dag. Om det er medarbejderen, der har brug for en fridag eller lederen der ikke kan klemme mere ind i skemaet. Du kan allerede høre, hvordan dit stress- barometer stiger, med alle de ting du skal tage dig af.

Det er ofte mennesker, som stiller sig selv meget til rådighed for andre, det har svært ved at holde pauser. I disse tilfælde bliver det empatiske, arbejdsomme og omsorgsfulde menneske pludselig sin egen værste fjende. Det er ikke naturligt at give plads til egne behov, og slet ikke hvis man ikke har gjort det længe eller aldrig har lært det.

Forandring kan være stressende

Forandring føles ikke nødvendigvis godt og roligt. Forandring kan give meget stress. Det kan være fornuftigt, at arbejde med accept af følelser før forandringer. Det føles ikke nødvendigvis roligt at give sig selv en pause. Derfor er det også vigtigt at se på pauser i forskellige former. I dette perspektiv kan pauserne vokse sin ind i din hverdag på en håndterbar måde.

Pause er egenomsorg

Brug pausen som et redskab mod stress og for egenomsorg.

I de følgende skriv og videoer fra klinikken vil vi udfolde pausen som fænomen. En pause kommer i mange former og langt fra nødvendigvis er et spørgsmål at sidde stille og opleve ro. Det er i langt højere grad ofte et spørgsmål om at se hvad der allerende forekommer pauserende i hverdagen for hjernen og kroppen. Eller det kan være relevant at lære en ny form for pause at kende.

Kender du det med pauser ? Eller de manglende pauser ?

Kommer du til at tænke på noget, mens du læser dette ?

Er der noget du får øje på, som fungerer som en pause for dig?

Hvis JA, læg mere at det som virker ind. i din hverdag. Gør det ikke for stort. Tænk enkelt og kort.
Hvis NEJ, så følg med i næste skriv, hvor vi udfolder fænomenet pause

Hvis du har fået mere mod på at undersøge hvad der kan udgøre pauserne i dit liv for din hjerne, din trivsel og dit helbred, så søg videre her i vores uddybende blogs og videoøvelser eller kontakt os for en samtale.

De bedste hilsner

Psykolog Lise Liv Skovgaard

Autoriseret psykolog og mentaltræner, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, og Autisme.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

egenomsorg, Lise Liv Skovgaard, Stress

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere