ADHD og medicin

ADHD, Depression, Forbedre dit liv, MinTerapi

ADHD og medicin

ADHD og medicin? Der kan være mange spørgsmål om medicinering af ADHD. Medicin skal aldrig stå alene, men kan hjælpe.

Forskningen har vist, at ADHD kan blive ret velbehandlet af medicin. Mest effektivt med methylphenidat. Medicinen er kendt i Danmark siden 1957 og er veldokumenteret.

Methylphenidat virker på dopamin- og noradrenalin receptorerne i hjernen. Det er disse receptorer man mener ikke fungerer optimalt i hjernen på personer med ADHD. Methylphenidat er et centralstimulerende lægemiddel, der anvendes til behandling af ADHD. Det kan findes i præparaterne Ritalin, Concerta og Elvanse. Dets base er ofte amfetamin og er et centralt nervesystem stimulans, der skal hjælpe dig til at øge din opmærksomhed og koncentration og styre dine adfærdsimpulser.

Medicin kan hjælp op til 80-90 pct af personer med ADHD. Men medicin skal aldrig stå alene, da ADHD også skal behandles med terapi og samtaler. Medicinen virker kun på hjernen, den virker ikke på alle symptomerne på ADHD, så der er stadig noget du selv er nød til at gøre. Der kan være bivirkninger ved at tage ADHD medicin, hvorfor du altid skal sørge for at samarbejde med en psykiater omkring din medicin.

Din ADHD kan du få hjælp til via terapi og samtaler om, hvordan din ADHD påvirker dit liv. Der er fælles ting, når man har ADHD, men der er også en masse individuelle forskelle i, hvordan den enkelte har lært at håndtere sin ADHD. Du kan i samtalerne få en masse gode strategier eller blive klar over hvad dine mest effektive strategier er og anvende dem mere bevidst.

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp. Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk eller ringe til os på 30911771

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

ADHD hos kvinder, ADHD og hyperaktivitet, ADHD og medicin

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere