Hvorfor bliver piger med ADHD ikke opdaget?

ADHD startede som en diagnose for drenge. Statistisk set bliver piger diagnosticeret 11.5 år senere end drenge. 

Drenge bliver opdaget pga deres hyperaktive og til tider mere aggressive adfærd. Piger bliver ofte overset, da de ikke er udadvendte hyperaktive men mere uorganiserede og mere uopmærksomme. Hyperaktivitet viser sig ved at pigerne er spontane og altid talende og altid i gang med noget. Dette er socialt mere acceptabel adfærd end drenge der ikke  larmende og forstyrrende i klassen.

Hos piger viser ADHD sig ofte som en uopmærksomhed. De er drømmende, glemsom, kaotisk og trætte. 

De kaldes distræte-dronninger. De er kendetegnet ved at være kaotiske, have humørsvingninger, bliver let distraherede, bliver let overvældede, får depressive symptomer, angste, trætte hele tiden, intet overblik og da ADHD-symptomerne hænger sammen med deres hormonniveau, er deres symptomer måske forværret, når de har deres periode. 

Ofte får piger i stedet en angst, depressions eller stress diagnose. De har flere interne symptomer, hvor drenge har flere udadvendte symptomer, og derfor er mere synlige for omgivelserne.

Myter

ADHD-diagnosen stilles ud fra et samlet billede.  Tidligere var der mange myter om, hvorfor du ikke kan have ADHD, hvis du…

Konsekvenser ved uopdaget ADHD

De klassiske tegn på ADHD hos piger og kvinder

Ovenstående er kun nogle af de klassiske symptomer, som kan ses hos kvinder og piger med ADHD.

Faktum er, at det først er nu forskningen begynder at interessere sig for piger og kvinder med ADHD. ADHD hos piger og kvinder viser sig anderledes end det gør ved drenge og mænd. De underliggende strukturer i gener, hjernen og hjernens signalstoffer er de samme ved både piger og drenge.

Forrige side
Næste side

Indholdsfortegnelse

De bedste hilsner

Siri Wessel Wetlesen

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Brug for en dygtig psykolog?
Kontakt os!

Erfarne Og Omsorgsfulde Psykologer. Speciale i Stress, Angst, ADHD, Autisme, Høj Begavelse

Adresse

Navigation

ADHD-Vejlederuddannelse

Følg Os

Nyhedsbrev

Du er tilmeldt nyhedsbrevet Hov noget gik galt. Prøv igen.

© 2023 Copyright MinTerapi -Psykologklinik v. Siri Wessel

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere