Aleksitymi betyder nedsat evne til at mærke og udtrykke følelser. Det er et personlighedstræk, som du kan have mere eller mindre af.

Læs mere om Aleksitymi her

Grundlæggende har personer med aleksitymi problemer med at opleve egne følelser, føle sig socialt forbundne med andre mennesker og det kan også være svært at have et forhold til andre mennesker. De kan komme til at fremstå uempatiske og følelseskolde. Når det er svært at tale om ens egne følelser, eller overhovedet mærke dem, kan det også være svært at se, hvad andre menneskers føler.

Tjekliste

Det vurderes at op til 10 procent af befolkning har en grad af aleksitymi.

Ensomhed

Mennesker med aleksitymi kan godt beskrive deres følelser, men ofte kun når de er ekstreme. De kan måske beskrive at de bliver rasende, eller at de er deprimerede, men alt hvad der ligger midt imellem kan de ikke mærke.

De kan beskrive, hvordan de føler sig, men uden et følelsesmæssigt ansigtsudtryk som passer til de følelser, de beskriver. Så andre bliver forvirrede over dem. Fx kan de grine mens de fortæller om noget som er meget sørgerligt eller traumatisk.

Er ovenstående genkendeligt?

Skriv til os på vores sikre mail: terapi@minterapi.dk

Du kan også sende en sms til 30911771, så ringer vi dig op.

Læs om psykologerne her

Psykologer

De bedste hilsner

Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog ved psykologklinik i Hellerup

Brug for en dygtig psykolog?
Kontakt os!

Erfarne Og Omsorgsfulde Psykologer. Speciale i Stress, Angst, ADHD, Autisme, Høj Begavelse

Adresse

Følg Os

Nyhedsbrev

Du er tilmeldt nyhedsbrevet Hov noget gik galt. Prøv igen.

© 2024 Copyright MinTerapi -Psykologklinik v. Siri Wessel

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere