Billie Eilish- Dit kropsbillede

Den verdens berømte unge sangerinde Billie Eilish satte i sin lille kort film “Not my responsibility” ord og stemning på nogle af de udfordringer du møder som ung kvinde eller mand. Det hører sådan set til alle aldre. Det er bare sådan at kroppen får ekstra fokus i ungdommen. 

Ord som bodyshame er beskrivende for, når andre udstiller dig og din krop, selvom du måske ikke har lyst til det.  Kender du det ? 

Dit kropsbillede ?

Kender du det at nogen kommenterer på en måde, som du kan mærke rammer et ubehageligt sted i dig. Nogen griner måske. Andre gentager eller fortæller videre på den historie om dig som du får det ubehageligt af at høre på. Det kan være i en negativ henseende. Det nævnte fokus på dig kan også være tænkt positivt. Det føles bare ikke rigtigt hos dig. Du tænker at det burde du kunne klare eller det er sikkert ikke noget. Alligevel fylder det hos dig. Det er meget almindeligt at unge går længe med oplevelser med karakter af bodyshame.

En andens mening er ikke dit ansvar

Kender du det, at du tænker det er dit ansvar. At der er noget du skal lave om og ændre på.

Problemet er, at du kan ikke ændre på en andens mening, det er ikke dit ansvar som Billie Eilish sagde det.

Det er fint at lytte til andre at spejle sig i andre, men hvis du forsøger at gøre alle tilfredse da brænder du ud. Nogle  unge vil for hver en pris ikke gøre som andre, de sætter en ære i at andre kommenterer på deres anderledeshed. En del unge vil dog bare gerne blende ind og høre til.

Det kan være svært hvis du udpeges og fremhæves for kropslige andeledesheder eller andet. Hvis du synes det er svært at være dig selv i din egen krop, så kan der arbejdes med det. Sæt fokus på at sætte grænser.

Sæt fokus på at holde fast i sætningen

Not My Responsibility

Sæt fokus på hvordan du har det med din krop. 

Hvis du har svært ved at gøre det selv så kan du få hjælp til det af en psykolog i en af vores psykologklinikker i Hellerup og Hornbæk.

ikigai

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, hjernens-stoffer, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring!

Har du behov for at få hjælp, så kontakt os i klinikken på terapi@https://www.https://usercontent.one/wp/www.minterapi.dk/wp-content/uploads/2021/07/1pexels-brenoanp-1136571-scaled-1.jpg.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473-1.jpeg.dk eller ring på 26182140

De bedste hilsner
Lise Liv

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, mentaltræner og vocalcoac

Brug for en dygtig psykolog?
Kontakt os!

Erfarne Og Omsorgsfulde Psykologer. Speciale i Stress, Angst, ADHD, Autisme, Høj Begavelse

Adresse

Følg Os

Nyhedsbrev

Du er tilmeldt nyhedsbrevet Hov noget gik galt. Prøv igen.

© 2024 Copyright MinTerapi -Psykologklinik v. Siri Wessel

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere