ADHD-bog: Diagnosen

ADHD, Bog - ADHD min superpower, MinTerapi, Psykolog, Udredning

ADHD-bog: Diagnosen

Kapitel 2: ADHD-Diagnosen I dette kapitel vil du lære Hvad er ADHD? Diagnosen ADHD – hvad betyder det? Hjernen hos en person med ADHD. Gener, neurotransmittere, hjernestruktur. Har alle så ikke ADHD? ADHD og andre diagnoser. ADHD-Diagnosen I min psykologpraksis i Hellerup, har jeg talt med mange klienter om strategier i forhold til lavt energiniveau, […]

Kapitel 2: ADHD-Diagnosen

I dette kapitel vil du lære

 • Hvad er ADHD?
 • Diagnosen ADHD – hvad betyder det?
 • Hjernen hos en person med ADHD.
 • Gener, neurotransmittere, hjernestruktur.
 • Har alle så ikke ADHD?
 • ADHD og andre diagnoser.

ADHD-Diagnosen

I min psykologpraksis i Hellerup, har jeg talt med mange klienter om strategier i forhold til lavt energiniveau, motivation, studieteknikker, hukommelse, sociale relationer, følelsesregulering og vredeshåndtering. Jeg har haft samtaler med både børn, unge og voksne, forældre, pårørende og par. Alle med fokus på, hvordan de kunne blive bedre til at håndtere de udfordringer de stod med.

Diagnosen ADHD

ADHD – Attention Deficit Hyperactivity Disorder – oversat til dansk opmærksomheds-vanskeligheder-hyperaktiv-forstyrrelse, er en neuro udviklingsforstyrrelse, som du f des med. ADHD syndromet blev første gang beskrevet af Weikard i 1775. I 1960 og 1970 kommer der fokus på ADHD og den beskrives i 1980‘erne i det amerikanske diagnosesystem DSM-III.

I dag ser vi en stigning i antallet, der får ADHD-diagnosen. Måske fordi der er en større fokus på ADHD, end der tidligere har været. Der er mange med ADHD, som er gået under radaren, da diagnosen ikke blev stillet dengang de var børn. De har levet med ADHD hele deres liv, uden at tænke over om deres vanskeligheder kan skyldes en diagnose, som de kan få hjælp til. Jeg er selv en af disse børn. Jeg fik diagnosen som 43-årig. Det fik mig til at se tilbage på mit liv og se, hvor mange strategier jeg faktisk har og anvender dagligt. Det er derfor jeg har valgt at skrive denne bog. Jeg gerne vil dele med så mange som mulig, hvilke strategier, der kan bruges, når du har ADHD. ADHD giver bl.a. problemer i forhold til

 • Uopmærksomhed
 • Impulsivitet
 • Manglende organisering og planlægning
 • Uro i kroppen
 • Overaktivitet og underaktivitet
 • Ufokuseret og manglende koncentration
 • Svært ved at håndtere og regulere ens følelser

Vanskeligheder de fleste kan huske, at de har haft siden barndommen. Børn med ADHD kæmper oftest med impulsivitet og hyperaktivitet. Voksne oplever mere vanskeligheder i forhold til hukommelsen, svært at styre ens følelser, uro i kroppen og svært ved at fokusere og manglende motivation til ting, der har deres interesse.

Indholdsfortegnelse

De bedste hilsner

Siri Wessel Wetlesen

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

ADHD, ADHD diagnosen, ADHD hos kvinder, Psykolog Hellerup, Psykolog Hornbæk, Siri Wessel Wetlesen

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere