Kapitel 2: ADHD-Diagnosen

I dette kapitel vil du lære

ADHD-Diagnosen

I min psykologpraksis i Hellerup, har jeg talt med mange klienter om strategier i forhold til lavt energiniveau, motivation, studieteknikker, hukommelse, sociale relationer, følelsesregulering og vredeshåndtering. Jeg har haft samtaler med både børn, unge og voksne, forældre, pårørende og par. Alle med fokus på, hvordan de kunne blive bedre til at håndtere de udfordringer de stod med.

Diagnosen ADHD

ADHD – Attention Deficit Hyperactivity Disorder – oversat til dansk opmærksomheds-vanskeligheder-hyperaktiv-forstyrrelse, er en neuro udviklingsforstyrrelse, som du f des med. ADHD syndromet blev første gang beskrevet af Weikard i 1775. I 1960 og 1970 kommer der fokus på ADHD og den beskrives i 1980‘erne i det amerikanske diagnosesystem DSM-III.

I dag ser vi en stigning i antallet, der får ADHD-diagnosen. Måske fordi der er en større fokus på ADHD, end der tidligere har været. Der er mange med ADHD, som er gået under radaren, da diagnosen ikke blev stillet dengang de var børn. De har levet med ADHD hele deres liv, uden at tænke over om deres vanskeligheder kan skyldes en diagnose, som de kan få hjælp til. Jeg er selv en af disse børn. Jeg fik diagnosen som 43-årig. Det fik mig til at se tilbage på mit liv og se, hvor mange strategier jeg faktisk har og anvender dagligt. Det er derfor jeg har valgt at skrive denne bog. Jeg gerne vil dele med så mange som mulig, hvilke strategier, der kan bruges, når du har ADHD. ADHD giver bl.a. problemer i forhold til

Vanskeligheder de fleste kan huske, at de har haft siden barndommen. Børn med ADHD kæmper oftest med impulsivitet og hyperaktivitet. Voksne oplever mere vanskeligheder i forhold til hukommelsen, svært at styre ens følelser, uro i kroppen og svært ved at fokusere og manglende motivation til ting, der har deres interesse.

Forrige side
Næste side

Indholdsfortegnelse

De bedste hilsner

Siri Wessel Wetlesen

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Brug for en dygtig psykolog?
Kontakt os!

Erfarne Og Omsorgsfulde Psykologer. Speciale i Stress, Angst, ADHD, Autisme, Høj Begavelse

Adresse

Navigation

ADHD-Vejlederuddannelse

Følg Os

Nyhedsbrev

Du er tilmeldt nyhedsbrevet Hov noget gik galt. Prøv igen.

© 2023 Copyright MinTerapi -Psykologklinik v. Siri Wessel