Tips til forandring med vision board

Forbedre dit liv, Life, MinTerapi, Motivation, Øvelser

Tips til forandring med vision board

9 Tips og tricks til forandring med vision board Det følgende er mine råd til din vej mod forandring. Har du behov for hjælp til at finde din vision for dit liv og komme i gang med din forandring, så læs med her. Du er meget velkommen til at gøre det på præcis den måde, […]

9 Tips og tricks til forandring med vision board

Det følgende er mine råd til din vej mod forandring. Har du behov for hjælp til at finde din vision for dit liv og komme i gang med din forandring, så læs med her. Du er meget velkommen til at gøre det på præcis den måde, som du finder lettest. Jeg har selv fundet at et vision board er en meget nem måde at synliggøre mine visioner og fastholde mig i den retning som jeg ønsker at gå.

1. Reflektionstid

Sæt dig ned og reflekter over, hvad du er glad for i dit liv og hvad du kunne tænke dig at forandre. Hvilke ting har du opnået igennem det sidste år? Hvad drømte du om som barn? Hvilke personer syntes du er seje og som du kan lade dig inspirere af? Har du opfyldt nogle af dine drømme allerede? Er der personer i dit liv, som er vigtige for at du kan opnå dine drømme?

Prøv at skriv det hele ned i stikord og uden at kritisere dig selv. Ja det kan blive en lang liste med idéer og drømme. Prøv at se det som en fordel, hvis din liste er lang – på den måde har du mere at arbejde med.

2. Udvælg og prioriter

Dette skridt er svært. Hvad er vigtigst?

Måske skal du også tænke over, hvad der haster mest? Hvad er det, som du allermest drømmer om at opnå? Nogle gange kan det hjælpe at tænke ens prioriteringer ind i en tidslinje. Hvad vil du opnå inden for 3 måneder? Har du nogle mål, som du ønsker at opnå i år? Har du nogle visioner for de næste 3 år? De næste 5 år? Er der forskel på dine mål for dit arbejdsliv og dit privatliv? Hvordan kan du forestille dig at de to hænger bedre sammen?

3. Kreativitet

Nu er det tid til at du bliver kreativ. Find billeder, citater, ord, mønstre, farver som symboliserer din vision. Klip i gamle dameblade. Print ting ud fra nettet. Eller lav dit vision board online her. Jeg er selv en person, der skal sidde med tingene i mine hænder for at det giver mening for mig.

Kan du finde ud af at lave dit vision board online, brug gerne de muligheder, der ligger på internettet.

4. Find din struktur for dit vision board

Dette trin kan du vælge at springe over, hvis du ikke syntes, at det er hjælpsomt at få struktur på din vision. For nogen personer vil det hjælpe dem, at de fra starten har en struktur at arbejde ud fra.

Du kan vælge at dele dit billede op på denne måde:

I venstre side af dit board sætter du alle de ting, som repræsenterer de forandringer som du ønsker i dit arbejdsliv. I højre side af dit board har du de ting, der repræsenterer de forandringer, du ønsker i dit familieliv eller din fritid. I midten kan du have de ting, der repræsenterer dig og den forandring du personligt ønsker at opnå.

I hvert felt kan du skrive dine personlige mål og visioner for det specifikke område af dit liv. Ved at dele dit board op i områder, som du ønsker at have fokus på, kan du fx opnå en større balance mellem dit arbejdsliv og din fritid.

Du kan også opdele dit vision board i en tidslinje, hvor du har år 1, år 2 osv. og arbejde ud fra den struktur.

5. Begynd arbejdet

Du begynder nu at klippe og samle ord, citater, farver og alt hvad der giver mening for dig at have på din collage. Du kan samle tingene i bunker efter den struktur oplistet i punkt 4.

Når du har samlet alle de ting som du ønsker er på din collage, er det tid til at lægge dem ud på det papir. Nu har du alle dine mål og visioner liggende foran dig – hvordan føles det? Mangler der noget? Træd et skridt tilbage fra dit projekt og mærk efter om du har det hele med? Er du tilfreds, så fortsæt til trin 6.

6. Find limen frem

Nu er det tid til at lime det hele på dit papir. Jeg håber, at du har sørget for at du har et stort nok stykke papir til hele din collage af din vision med dit liv.

7. Sæt dit eget præg

Det kan være at du har behov for at finde sprittussen frem og sætte cirkler om det der er det vigtigste? Eller måske skal der glimmer på dit endelige mål? Det kan være at du skal doodle eller tegne noget der mangler. Det kan være streger imellem de ting som hænger sammen. Vær kreativ. Det er her du sætter dit eget præg på din vision.

8. Find et synligt sted til dit vision board

Dette trin er vigtigt. Du skal finde et sted, hvor du hver dag kigger på dit board. Du skal aktivt bruge din collage til at minde dig om, hvor du er på vej hen. Din retning i livet. Vi er desværre ret ens indrettede. Vi har alle en tendens til at falde tilbage i gamle vaner og ikke forandrer os. Derfor er det vigtigt at din collage over din vision hænger et sted, hvor du dagligt kan se den og dagligt kan forpligte dig til at forandre dig i den retning.

9. Brug det hver dag!

Gå hver dag hen og kig på din vision. Spørg dig selv hver morgen, hvordan du i dag vil forandre blot en lille smule, så du kommer tættere på dit mål?

Forandring kræver at vi bliver mindet om den retning vi ønsker at gå og at vi hver dag tager et lille skridt i den retning.

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp til din forandring.

Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk eller ringe til os på telefonnummer 3091771

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

Forandring, Forandringsprocesser, Siri Wessel Wetlesen, Vision board, Vision over forandring

Search

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere