Forandring: Journal – Dagbog – tips til

Egenomsorg, Forbedre dit liv, Improve, Life, MinTerapi, Øvelser, Psykolog, Selvudvikling

Forandring: Journal – Dagbog – tips til

Forandre dit liv med journal – dagbog Hvordan kommer du i gang med at skrive journal? Du har måske købt en notesbog og er klar til at skrive journal, men kan ikke rigtig komme i gang? En dagbog er en rigtig god måde at skabe og fastholde forandring på! Derfor anbefaler psykologerne i psykologklinikken ofte […]

Forandre dit liv med journal – dagbog

Hvordan kommer du i gang med at skrive journal? Du har måske købt en notesbog og er klar til at skrive journal, men kan ikke rigtig komme i gang? En dagbog er en rigtig god måde at skabe og fastholde forandring på! Derfor anbefaler psykologerne i psykologklinikken ofte at du prøver at skrive i en dagbog. Forandring er svært, men det bliver lettere, når du stiller dig nogle mål for din forandring.

Her er nogle spørgsmål du kan starte med nogle overordnede temaer

 1. Hvad er mine personlige og private mål for de næste 3-6 måneder?
 2. Børn
 3. Kæreste
 4. Venner/ Veninder
 5. Mig selv

Eksempel:

 • Jeg vil øve mig i, at mine børn kan mærke at jeg er lyttende og nærværende
 • Jeg vil øve mig i, at vise at jeg er glad
 • Jeg vil se mine veninder mere
 • Jeg vil sørge for at min kæreste kan mærke at jeg værdsætter ham/ hende

Hvordan vil jeg gøre ovenstående?

 • Jeg vil lægge min telefon væk, når jeg kommer hjem
 • Jeg vil sætte mig en halv time på mine børns værelse og lade dem fortælle mig om deres dag
 • Jeg vil synge med på sange i radioen i bilen
 • Jeg vil se mere comedy og øve mig i at grine højt
 • Jeg vil lave søndagsmiddage, hvor mine veninder bliver inviteret med
 • Jeg vil tage ud at spise med mine veninder
 • Jeg vil gå flere ture med min kæreste, hvor vi kan snakke sammen om, hvad der er godt for os
 • Slukke tv’et og snakke sammen i stedet
 • Tage samtaleremner op med min kæreste som jeg gerne vil indvi ham i
 • Tage pauser i min hverdag, hvor jeg mediterer eller løber en kort tur

Gør det gerne så konkret som muligt og gerne med bestemt tider eller aftaler i din kalender.

Forandring kræver at vi begynder at gå en anden vej end vi plejer. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med din forandring.

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp. Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk eller ringe til os på telefonnummer 3091771

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

Dagbog, Journalskrivning, Psykolog Hellerup, Psykolog Hornbæk, Siri Wessel Wetlesen

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere