ADHD Psykolog Udredning

ADHD udredning hos erfarne psykologer i psykologklinikken i Hellerup, nær København. Erfarne psykologer der udreder for ADHD med det nyeste screeningsredskab “Brown Rating Scales”.

Vi er meget erfarne psykologer med en stor viden om psykiatriske problemstillinger og senest har vi fået en særlig viden og indsigt i symptomer og træk i forhold til ADHD. Derfor har vi valgt at tilbyde at screene for ADHD. Udredning af ADHD kræver at du kommer forbi en psykiater. Til dette kan det være en meget god idé at have en screening for ADHD med. De klassiske instrumenter for ADHD udredning fanger oftest ikke kvinder med ADHD eller dem der har en mere stille form for ADHD.

Du kan se det klassiske spørgeskema her.

Udredning for ADHD med Brown?

Vælger du at blive udredt for ADHD med Brown Rating Scales, vil du få en mere omfattende beskrivelse af dine problemstillinger end ud fra det traditionelt anvendte udredningsskema.

Brown Rating fanger, hvilke vanskeligheder du kan have med dine eksekutive funktioner. Problemer med de eksekutive funktioner er associeret med ADHD/ADD. Brown Rating Scale blev først udgivet i 1996 og i 2018 er den blevet revideret på engelsk og i 2021 kom den i den danske oversættelse og med danske normer.

Hvad er eksekutive funktioner?

Dine eksekutive funktioner gør, at du kan motivere dig selv og komme i gang med opgaver.

Du kan planlægge og organisere din tid på relevant vis, så du når de ting du skal.

Du kan huske ting.

Du kan gøre ting inden for en bestemt tidsramme.

Du kan holde dit fokus på det der er vigtigt.

Du kan håndtere din frustration og regulerer dine følelser.

Du kan stoppe med en opgave, når der er noget andet som er vigtigere du skal tage dig af.

Når du har ADHD, har du også eksekutive vanskeligheder. Altså problemer med en eller flere af de ovenstående ting.

Det komplekse ADHD billede

Den sidste opdatering af Brown Rating Scale er fantastisk, da det betyder, at psykologer og psykiatere nu bedre kan beskrive det komplekse billede en person med ADHD har. Og i hvilket omfang personen har vanskeligheder. Dette er modsat de klassiske udredningsskemaer. Den nye ADHD screeningen har således fokus på både de skolemæssige vanskeligheder, sociale vanskeligheder, følelsesmæssige vanskeligheder og adfærdsvanskeligheder, som du kan have, når du har ADHD. Dertil er den også inddelt efter alder og ikke et fælles spørgeskema, der dækker alle aldre.

Er du blevet nysgerrig på om du har ADHD, er du velkommen til at kontakte psykologklinikken i Hellerup, tæt på København.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller terapi@minterapi.dk og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

De bedste hilsner 

Siri Wessel
 Wetlesen

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Specialpsykolog og specialist i psykoterapi

(Visited 2 times, 2 visits today)

Leave A Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *