Hvordan hjælper medicin?

Der kan være mange overvejelser inden du går i gang med medicinsk behandling

Medicin kan hjælpe på nogle af vanskelighederne, men det får ikke din ADHD til at forsvinde.

Medicin og ADHD

Forskningen tyder på, at dine ADHD vanskeligheder kan blive velbehandlet af medicin. Den mest effektive medicin vi kender i dag er methylphenidat. Siden 1957 har medicin for ADHD været brugt i Danmark.

Der er 5 typer medicin, der er godkendt til behandling af ADHD:

Læs mere om medicinen her

https://www.minterapi.dk/2022/09/27/adhd-medicin-voksne

Psykiater

Der kan være bivirkninger ved at tage ADHD medicin, derfor du altid skal sørge for at samarbejde med en psykiater om din medicin. Du skal huske, at fortælle din psykiater, hvad du syntes virker og også de bivirkninger du måske har. Jo mere viden din psykiater har, desto bedre behandling kan du få. Har du andre diagnoser sammen med din ADHD, påvirker det den medicinske behandling. Tager du naturmedicin skal du også fortælle din psykiater om det, da det både kan fremme og hæmme effekten af den medicin du får for din ADHD. 

Psykologsamtaler

Medicin fjerne ikke alle de vanskeligheder du har, når du har ADHD. Psykoedukation og psykologsamtaler om at have ADHD er vigtigt. Du skal vide, hvordan din ADHD påvirker dit liv og finde dine strategier til at håndtere de vanskeligheder som medicinen ikke fjerner. En psykolog kan også motivere dig til at fastholde dine ønskede forandringer. ADHD vanskeligheder er meget forskellige fra person til person. Derfor er det vigtigt, at du bliver klar over, hvor du har styrker og hvor du selv skal gøre en ekstra indsats for at mindske de vanskeligheder, du har i dagligdagen.

Tilbage til Indholdsfortegnelsen

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialist i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelse

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

https://www.minterapi.dk/2022/10/25/adhd-kost-kan-kosten-paavirke-adhd/