Hvad kræver et sundt parforhold?

Oplever du, at du er ensom i dit parforhold? Eller står du i en krise med din partner, som du ikke ved hvordan I kommer ud af? Måske daglige skænderier, eller er I helt holdt op med at tale sammen?

Nogle mennesker oplever, at de er i et lorte parforhold, hvor de ikke kan gøre til eller fra for at ændre på tingene. Er du nået til den konstatering at dit parforhold er ensomt? Lort? I er i den ene krise efter den anden?

Her er nogle ting du kan overveje omkring dig selv i dit forhold.

  1. Kan du være til stede uden at blive distraheret af andre ting?
  2. Kan du se din partners handlinger uden at dømme dem?
  3. Hvornår føler du dig engageret og fuld af energi i dit parforhold?
  4. Bliver du nogle gange ramt af en ydmyghed og beundring af din kæreste?
  5. Støtter og opmuntrer du din kæreste?
  6. Er du ærlig, logisk og til at stole på?
  7. Hvordan sætter du dine grænser på en kærlig måde? Eller aggressivt?
  8. Kan du være sårbar og fuld af følelser med din partner?
  9. Kan du forstå og lytte til din partner?
  10. Nyder du de ting I sammen skaber og udvikler? Fx hus, børn, rejser?

Vi kan altid ønske os at vores partner og kæreste ændrer sig, men er det dig der ønsker ændringen, skal den starte i dig. Du kan ved at svare på ovenstående spørgsmål blive klogere på, hvordan du er i parforholdet. Du kan vælge at ændre på de ting, som du ikke er tilfreds med. Nogle gange kan den ændring du bringer med ind i Jeres parforhold, ændre hele dynamikken. Andre gange kræver det at I går til parterapi og får hjælp til at ændre eller stoppe dynamikken.

Et sundt forhold undgår ikke kriser, at du oplever ensomhed, at der er dage der er lort. Det der er forskellen er, hvordan du/ I takler de ting I møder. Hvor meget evner I, at have fokus på nogle af de spørgsmål som du kan læse oven for.

Kontakt os gerne hvis du ønsker hjælp . Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk eller ringe til os på telefonnummer 30911771

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk