Visioner for dit liv

Forbedre dit liv, MinTerapi, Øvelser, Psykolog, Selvudvikling

Visioner for dit liv

Skab en vision for dit liv Hvordan kan du komme i gang med forandring? For at du kan forandres skal du skabe en vision for dit liv. Du kan bruge et vision board til dette. Hvordan ser den forandring ud? Hvilke områder af dit liv ønsker du skal forandres? Jeg vil her præsentere lidt hjælp […]

Skab en vision for dit liv

Hvordan kan du komme i gang med forandring? For at du kan forandres skal du skabe en vision for dit liv. Du kan bruge et vision board til dette. Hvordan ser den forandring ud? Hvilke områder af dit liv ønsker du skal forandres?

Jeg vil her præsentere lidt hjælp til at komme i gang med din vision for dit liv.

Vision er dine mål for fremtiden

Vælg først hvilket område du ønsker, at der skal ske ændringer på. Det kan fx være:

  1. Dit arbejdsliv
  2. Dit privatliv
  3. Din bolig
  4. Dine relationer/ venner
  5. Din uddannelse
  6. Din familie
  7. Dine børn

Dine visioner på den ene område af dit liv, kan have betydning for de andre områder. Jeg ved personligt, at hvis du er opmærksom på, hvad din visioner og mål er for de enkelte områder, behøver det ikke at skabe problemer for dig, at du har forskellige visioner som udefra, ser ud til at kollidere. Dertil hjælper det at lave et vision board til at illustrere dit mål. Læs mere om hvordan du laver et vision board nederst i artiklen.

Vælg dit fokus

Ønsker du fx at være en fantastisk og engageret mor samtidig med, at du ønsker en karriere. Kræver det at du planlægger, hvordan du bedst bruger din tid og energi til at opnå begge dele. Det kan være, at du vælger at sætte tre måneder af til at have 100 % fokus på en opgave på arbejdet. I den periode melder du tydeligt ud til din familie, at du bliver en mere fraværende mor. Efter de tre måneder, kan du vælge at have fuld fokus på familien. På den måde kan du få dine visioner til at følges ad, uden at du konstant skal kæmpe med dårlig samvittighed. Og tro mig ingen kommer til at lide under det, hvis du melder tydeligt ud.

Husk dig selv på: Du kan ikke det hele på én gang! Vær tydelig på, hvad din vision skal indeholde lige nu.

Men du kan det meste, hvis du vælger, hvor dit fokus er lige nu!

Mission – som mor eller som chef

Din mission omhandler, hvad der er dine kernefunktioner.

Det kan for eksempel være dine kernefunktioner som mor.

Hvad er din rolle som mor? Hvem lader du dig inspirere af? Hvad laver du som mor? Hvem gør du det for? Hvornår er du bedst som mor? Du kan stille de samme spørgsmål til de andre områder i dit liv.

Hvilke værdier er knyttet til din rolle som mor? Hvad står du for som mor? Det kan fx være værdier som ærlighed, tydelig, kærlig, opmærksom, bruger tid sammen, giver krammere, æstetik, respekt for dig, respekt for dine børn, et glad hjem osv.

Hvad er dit formål som mor? Hvilken værdi vil du skabe for dine børn? Hvilke værdier vil du give videre?

Eller din kernefunktion som chef.

Hvad er din rolle som chef? Hvem lader du dig inspirere af? Hvad laver du som chef? Hvem gør du det for? Hvornår er du bedst som chef? Hvad stor du for som chef? Hvad er dit formål? Hvilken værdi skaber du for dine medarbejdere eller dine kunder? Hvilke værdier vil du have virksomheden står for? Skriv ordene ned og brug dem i dit vision board.

Vision board

En idé kan være at lave et vision board. Et vision board er en visuel repræsentation af dit mål. Det kan være billeder, citater eller farver der illustrerer, hvad du ønsker at opnå. Du kan lave en billedecollage. Du kan tage en masse gamle dameblade og klippe de billeder og citater ud, som du syntes illustrere din vision. Når din billedecollage er færdig skal du hænge den et sted, hvor du ser den hver dag. På denne måde bliver du mindet om dit mål – din vision – hver dag. Du kan også koble din vision til en bestemt farve og indrettet dit hjem efter den farve. På den måde bliver du hele tiden mindet om dit mål.

God fornøjelse!

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller vores sikre e-mail terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

Psykolog Hellerup, Psykolog Hornbæk, Siri Wessel Wetlesen

Recent Post

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere