Stress – Sådan Håndterer du Følelsesmæssig Uro

Følelsesmæssig uro eller “emotional turmoil”, som det hedder på engelsk, er når du oplever en indre kropslig uro, der føles som stress. Denne følelse opstår ofte når du oplever noget i dit liv, der ryster dig. Oplevelser der påvirker dig følelsesmæssigt i flere retninger samtidig og ofte forbundet med følelsen af at være stresset.

Vi møder alle situationer, der vækker vores følelser til live. Dine følelser, der bliver vækket kan både være glæde, nysgerrighed, undring, tristhed, sorg, vrede, stress, frustration, overraskelse, frygt, angst, forvirring, skyld og skam. Men nogle gange møder du situationer, hvor du bliver overvældet af dine følelser. Situationer der kan efterlade dig med en oplevelse af at din verden falder fra hinanden eller din opfattelse af livet bliver truet. Det kan sågar være at du føler at du er ved at blive sindssyg. Du kan ikke tænke. Du kan ikke fokusere. Der er ingen vej ud af de har følelser, der raser rundt i dig som en tornado. Det er følelsesmæssig uro.

Sådan opdager du stress og følelsesmæssig uro

Du opdager det måske først, når du ikke kan

Følelsesmæssig uro og stress – Er du ved at miste din forstand?

Mest af alt føler du, at du bliver overvældet af følelser. Du hopper måske fra den ene følelse til den anden. Det ene sekund er du glad, det næste er du vred, dernæst ked af det. Det hele virker som om det kommer ud af det blå, hvor du ikke selv kan styre dine følelser. Det øger din oplevelse af stress. Det er en svær reaktion at opleve, fordi du aldrig ved, hvilke følelse du lander i. Det kan føles som om dine følelser er uden for din kontrol.

Du ved ikke om du om 5 minutter er glad, vred eller ked af det. Det er derfor det kan føles, som om du er ved at miste din forstand. Du er ved at blive sindsyg. Eller er du?

Selvom alle mennesker oplever niveauer af følelsesmæssig uro, behøver du ikke at have oplevet denne rutchebane for at kunne genkende den kropslige uro dine følelser kan give dig.

Sådan mestre du følelsesmæssig uro

Der er mange måder at lære, at mestre følelsesmæssig uro på.

Øvelser til Følelser og Stress

Sådan passer du på dig selv

Hvordan kommer jeg videre herfra?

Jeg håber, at disse trin kan hjælpe dig videre i at give plads til din følelsesmæssige uro og den stress der ofte følger med. Husk at hvis du ikke kan håndtere situationen selv, er du altid velkommen til at kontakte os i psykologklinikken i Hellerup eller Hornbæk. Bor du længere væk, tilbyder vi også psykologsamtaler online.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, så tjek vores hjemmeside ud, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller vores sikre e-mail terapi@minterapi.dk

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelser.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Brug for en dygtig psykolog?
Kontakt os!

Erfarne Og Omsorgsfulde Psykologer. Speciale i Stress, Angst, ADHD, Autisme, Høj Begavelse

Adresse

Navigation

ADHD-Vejlederuddannelse

Følg Os

Nyhedsbrev

Du er tilmeldt nyhedsbrevet Hov noget gik galt. Prøv igen.

© 2023 Copyright MinTerapi -Psykologklinik v. Siri Wessel

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere