Trivsel – forebyg stress

Lise Liv, Stress, Test

Trivsel – forebyg stress

Mere trivsel i hverdagen – forbyg en kronisk stress Stress og mistrivsel i hverdagen bliver et problem, hvis kroppens signaler overhøres for længe. Som mennesker er vi udstyret med en mekanisme, som betyder, at vi kan finde ekstra kræfter, når det er nødvendigt. Det er en kæmpe fordel, men det er dog også netop denne […]

Mere trivsel i hverdagen – forbyg en kronisk stress

Stress og mistrivsel i hverdagen bliver et problem, hvis kroppens signaler overhøres for længe. Som mennesker er vi udstyret med en mekanisme, som betyder, at vi kan finde ekstra kræfter, når det er nødvendigt. Det er en kæmpe fordel, men det er dog også netop denne mekanisme, som kan skabe mistrivsel og belastning i hverdagen. Mistrivsel i din dagligdag, skal ikke stå på i en lang periode, før det bliver uholdbart for din hjerne, krop og sind. Dit sind, din krop og din hjerne bliver negativt påvirket af stress.

Hvordan ser mistrivsel ud?

For nogen betyder mistrivsel at energien er meget høj. Måske taler du hele tiden. Måske afbryder du andre. Eller du bliver irriteret eller noget helt fjerde. Mistrivsel viser sig i ændringer i din adfærd. Den måde du er over for dig selv og andre på. Du kan måske også opleve, at du begynder at trække dig socialt. Du er mere træt, når du kommer hjem. Eller at du bliver mere stille end du plejer. Du opdager det ikke måske selv.

Det er fedt at have travlt! Eller er det?

Det kan sågar være at du trives i at være i det høje gear, hvor du kan lave mere og hurtigere og afviser når andre udtrykker bekymring for dig. Du trives med det høje gear, fordi du ser at det virker. Problemet er, at du ikke kan fortsætte i det gear meget længe. Det gear er skabt til at hjælpe dig i særlige situationer. Tænk på din krop, din hjerne og dit sind som en bil. Kører du for stærkt for længe, brænder motoren sammen. Overhører du bilens signaler og glemmer at tage den forbi mekanikeren, kan du sætte ild til hele bilen. Det samme gælder din krop, dit sind og din hjerne. Det er altså ikke for at male fanden på væggen. Jeg vil gerne lære dig, hvad du skal holde øje med for at forhindre at du kommer i mistrivsel.

Stress-test

Der er ikke et entydigt billede på, hvordan øget belastning ser ud. Der er mange forskellige online stress-test, hvor du kan teste dig selv for, hvor stresset du er. Du kan fx prøve denne stress-test, som måske er mere i den populære ende.

Du skal være opmærksom på NOGET ÆNDRER SIG – NÅR DU ÆNDRER ADFÆRD.

Det behøver ikke været et problem, men forandringer i din adfærd fortjener din opmærksomhed. En stress-test kan vise om der er problemer, men ofte ved du det godt selv, før du sætter dig og udfylder testen online.

Det vil ofte være sådan, at oplevelsen er, at stress kommer først, og så kommer oplevelsen af mistrivsel. Mistrivsel kan dog have været tilstede længe før, den er blot blevet bedøvet af den kemi, som stress udløser.

Forbyg og øg din trivsel

Få hjælp til at forebygge en mere kronisk stresstilstand og bevar trivsel i din hverdag.

Du kan vælge at bruge terapi som en mulighed for at være opmærksom på eventuel mistrivsel og signalerne fra din krop, dit sind og din hjerne. Det er ikke hensigtsmæssigt at gå og være bekymret, så det kan være hensigtsmæssigt at lave en lille plan for hvordan og hvornår du holder øje med din egen trivsel.

Vi er klar til at hjælpe

Kontakt os gerne, hvis du ønsker hjælp til din forandring.

Du kan skrive til os på vores sikre email: terapi@minterapi.dk eller ringe til os på telefonnummer 3091771

De bedste hilsner

Psykolog Lise Liv Skovgaard

Psykolog med Speciale i Stressbehandling, Angst, Depression og ADHD.

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

Stress, Stress og behandling, Stress test, Stress trivsel, Terapi og stress

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere