Egenomsorg – forhindre stress

Depression, Egenomsorg, Forbedre dit liv, MinTerapi, Stress

Egenomsorg – forhindre stress

Egenomsorgs-ritual - hvad er dit?

Du er nød til at skabe plads i dit liv, for at du har plads til egenomsorg. Er du stresset, har for mange ting at se til, er det svært at få plads til egenomsorg. Stress er det modsatte af egenomsorg.

Hvordan skaber du plads i en travl og stresset hverdag? Du kan tænke, at det er en umulig opgave. Jeg har prøvet at gøre det mere simpelt for dig:

Øvelser til at skabe plads til egenomsorg og mindske stress

  1. Ryd op i de apps, som du har på din telefon. På denne måde bliver du mindre fristet til at tjekke fx Facebook, Instagram, Snap, TikTok mv. Jo flere afbrydelser du har i din dagligdag, desto mere stresset føler du dig og desto mere trist og angst kan du blive. Lær dig selv at lægge din telefon væk. På den måde får du en pause fra den og vigtigst af alt en pause fra de afbrydelser den giver dig. Afbrydelser skaber stress.
  2. Ryd op i dit hjem. Et rodet hjem giver stress. Brug 5 minutter på at rydde op. Tag en skuffe ad gangen. Gør dette to gange pr uge.
  3. Tag en pose og stil den ved siden af dit skab. Næste gang du tager tøj på, kigger du i dit skab og ser om der er noget tøj, som du ikke bruger mere. Du kan nøjes med en enkelt bluse eller et par strømper. Det smider du i posen. Du kan tænke “har jeg brugt denne bluse det sidste år?”. Du må altid senere fortryde dit valg og samle det op fra posen igen. Ligger tøjet i posen i mere end tre måneder, skal det smides ud.
  4. Giv det du smider ud til genbrug eller til en ven. Der findes flere sider på Facebook, hvor du kan forære dine ting væk. Der er vennegrupper, der holder “bytte-tøj-fester”. Fester hvor I alle tager det tøj, som I vil smide ud og lægger det i en stor bunke. Herved kan andre i vennegruppen tage det de gerne vil have – gratis. Og måske du også får nyt til garderobeskabet derhjemme. Det skaber glæde at give ting bort og at få nye ting. Glæde er med til at forhindre stress.

Selv-omsorgsritual

Du kan indføre et lille egenomsorgs-ritual derhjemme for at bekæmpe stress.

Har du tænkt over, hvad du gør, når det kun er for dig selv? Lægger du neglelak. Tager du et fodbad? Sørg for at lægge tid i din travle kalender til egenomsorgs-ritualet. Husk at nyde tiden, mens du lægger neglelak på.

De bedste hilsner

Psykolog Siri Wessel Wetlesen

Specialpsykolog i Psykiatri, Stressbehandling, Angst, Depression, ADHD, Autisme og Behandling af Personlighedsforstyrrelse

Psykologklinik nær København, i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland, Hornbæk

Post Tags :

Omsorgsøvelser, Psykolog i Hornbæk, Psykologklinik i Hellerup, Siri Wessel Wetlesen

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere