Angsten for at gå glip af noget – FOMO – fear of missing out


“Jeg er ikke inviteret med til alt det sjove “

Hvis du kan genkende denne sætning eller måske den følelse, der følger med, så skal du først og fremmest vide at den kan ramme os i alle aldre og den er meget naturlig. Ikke desto mindre er det også relevant at have fokus på at lige præcis det fænomen, som nogen gange går under betegnelsen FOMO ( fear of missing out eller angsten for at gå glip af noget), kan skabe store frustration, ubehag og lidelse hos os hvis den vokser sig stor, og nogen gange større end den måske behøver.

Del dine tanker med andre unge!

Lad der ikke gå for længe og find eventuelt ligesindende du kan dele med

Det kan være vigtigt, at dele dine tanker. På den måde kan du oplever andre unge også kender den fornemmelse du sidder med.

Det fjerner ikke fornemmelsen. Men det hjælper. Du føler dig ikke mere alene med følelsen. Kontakten med andre unge ophæver angsten for at misse noget konstant.

Sluk for din mobil!

Jeg ved det er svært. Vores mobiler er nærmest et drug som vi er totalt afhængige af.

Sluk for din mobil – måske bare en time eller en weekend og oplev hvordan det føles.

Træn dit nærvær

Når angsten rammer dig – FOMO, så virker din hjerne ikke. Du bliver creaving! Du higer efter viden! Det føles SÅ sandt at du går glip af noget. Dine følelser tager totalt over. Du er som ung overladt til angsten for at gå glip af alt det sjove!

Angsten gør, at du fokuserer på alt det som giver dig en endnu stærkere fornemmelse af:

Du tjekker insta, facebook, twitter og snap og får bekræftet at INGEN tænker på dig!

Du får dette bekræftet igen og igen ved at sidde og se opslag fra alle dem, som har det rigtig sjovt sammen til alt det du gerne ville have været med til.

Derfor er første trin. SLUK !

Det behøver ikke være for evigt eller hele dagen, men det skal gøres for at kunne opleve at det faktisk kan hjælpe lidt.

Hvis du ikke kan slukke selv, at det er simpelthen for svært, så kan du få hjælp til det af eksempelvis en psykolog.

Få mere ud af livet

Få hjælp – ingen kan alt selv

Selvfølgelig fjerner psykologsamtaler ikke alle ubehagelige fornemmelser. Din krop og tanker reagerer så du kan tage dig af ting i og omkring dig.

Det vigtige, når vi oplever ubehag, angst eller fornemmelser vi ville ønske kunne gå væk, er hvordan vi håndterer det. Hvis det er noget som tager til og det vi selv gør for at hjælpe os selv ikke virker og måske vi enda får det værre, da kan det være en god idé at opsøge hjælp.

Hvis du oplever svære tilstande, ubehag, angst eller tvangslignende handlinger/tanker i forbindelse med angsten for at gå glip af noget så er det hjælp at hente. Med opmærksomhedstræning, og mere fokus på det som skaber en øget fornemmelse af samhørighed med andre, vil angsten for at gå glip af noget ofte blive mindre indenfor få uger.

Overskudsmenneske

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, hjernens-stoffer, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller terapi@https://www.https://usercontent.one/wp/www.minterapi.dk/wp-content/uploads/2021/07/1pexels-brenoanp-1136571-scaled-1.jpg.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473-1.jpeg.dk?media=1697457105 og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

Eller kontakt mig direkte på tlf 26182140

De bedste hilsner
Lise Liv Skovgaard

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, mentaltræner og vocalcoach

Brug for en dygtig psykolog?
Kontakt os!

Erfarne Og Omsorgsfulde Psykologer. Speciale i Stress, Angst, ADHD, Autisme, Høj Begavelse

Adresse

Navigation

ADHD-Vejlederuddannelse

Følg Os

Nyhedsbrev

Du er tilmeldt nyhedsbrevet Hov noget gik galt. Prøv igen.

© 2023 Copyright MinTerapi -Psykologklinik v. Siri Wessel

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere