FOMO – fear of missing out når du er ung

Forbedre dit liv, Lise Liv, Ung

FOMO – fear of missing out når du er ung

Angsten for at gå glip af noget – FOMO – fear of missing out “Jeg er ikke inviteret med til alt det sjove “ Hvis du kan genkende denne sætning eller måske den følelse, der følger med, så skal du først og fremmest vide at den kan ramme os i alle aldre og den er meget […]

Angsten for at gå glip af noget – FOMO – fear of missing out


“Jeg er ikke inviteret med til alt det sjove “

Hvis du kan genkende denne sætning eller måske den følelse, der følger med, så skal du først og fremmest vide at den kan ramme os i alle aldre og den er meget naturlig. Ikke desto mindre er det også relevant at have fokus på at lige præcis det fænomen, som nogen gange går under betegnelsen FOMO ( fear of missing out eller angsten for at gå glip af noget), kan skabe store frustration, ubehag og lidelse hos os hvis den vokser sig stor, og nogen gange større end den måske behøver.

Del dine tanker med andre unge!

Lad der ikke gå for længe og find eventuelt ligesindende du kan dele med

Det kan være vigtigt, at dele dine tanker. På den måde kan du oplever andre unge også kender den fornemmelse du sidder med.

Det fjerner ikke fornemmelsen. Men det hjælper. Du føler dig ikke mere alene med følelsen. Kontakten med andre unge ophæver angsten for at misse noget konstant.

  • Hvis du er bange for at gå glip af noget, så du ikke kan være tilstede i de relationer/situationer du befinder dig i.
  • Hvis du er bange for at gå glip af noget på en måde hvor du hele tiden føler du er forkert, udenfor eller tvunget til at tjekke diverse socialemedier, så er det en god idé at gøre noget mere ved det.

Sluk for din mobil!

Jeg ved det er svært. Vores mobiler er nærmest et drug som vi er totalt afhængige af.

Sluk for din mobil – måske bare en time eller en weekend og oplev hvordan det føles.

Når angsten rammer dig – FOMO, så virker din hjerne ikke. Du bliver creaving! Du higer efter viden! Det føles SÅ sandt at du går glip af noget. Dine følelser tager totalt over. Du er som ung overladt til angsten for at gå glip af alt det sjove!

Angsten gør, at du fokuserer på alt det som giver dig en endnu stærkere fornemmelse af:

  • At være udenfor
  • Palle alene i verden
  • Forkert
  • Du går glip af livet! Og det vil du ikke, når du er ung og livet skal leves nu nu!

Du tjekker insta, facebook, twitter og snap og får bekræftet at INGEN tænker på dig!

Du får dette bekræftet igen og igen ved at sidde og se opslag fra alle dem, som har det rigtig sjovt sammen til alt det du gerne ville have været med til.

Derfor er første trin. SLUK !

Det behøver ikke være for evigt eller hele dagen, men det skal gøres for at kunne opleve at det faktisk kan hjælpe lidt.

Hvis du ikke kan slukke selv, at det er simpelthen for svært, så kan du få hjælp til det af eksempelvis en psykolog.

Få hjælp – ingen kan alt selv

Selvfølgelig fjerner psykologsamtaler ikke alle ubehagelige fornemmelser. Din krop og tanker reagerer så du kan tage dig af ting i og omkring dig.

Det vigtige, når vi oplever ubehag, angst eller fornemmelser vi ville ønske kunne gå væk, er hvordan vi håndterer det. Hvis det er noget som tager til og det vi selv gør for at hjælpe os selv ikke virker og måske vi enda får det værre, da kan det være en god idé at opsøge hjælp.

Hvis du oplever svære tilstande, ubehag, angst eller tvangslignende handlinger/tanker i forbindelse med angsten for at gå glip af noget så er det hjælp at hente. Med opmærksomhedstræning, og mere fokus på det som skaber en øget fornemmelse af samhørighed med andre, vil angsten for at gå glip af noget ofte blive mindre indenfor få uger.

Har du lyst til at få flere inspirerende artikler, hjernens-stoffer, eller meld dig til vores mail-liste og start din vej mod forandring! Du kan også booke en tid til samtale på 30911771 eller terapi@https://www.https://usercontent.one/wp/www.minterapi.dk/wp-content/uploads/2021/07/1pexels-brenoanp-1136571-scaled-1.jpg.dk/wp-content/uploads/2021/04/pexels-photo-110473-1.jpeg.dk?media=1716214073 og få det fulde udbytte af den forandring du er på vej mod!

Eller kontakt mig direkte på tlf 26182140

De bedste hilsner
Lise Liv Skovgaard

Psykologklinik nær København i hjertet af Hellerup og i Nordsjælland i hjertet af Hornbæk

Psykolog, mentaltræner og vocalcoach

Post Tags :

Ensom ung, Fear of missing out, FOMO, Udenfor

Modtag gratis vores ADHD - ebog: "Gør din ADHD til din Superpower"

Specialpsykolog Siri Wessel Wetlesen

Det vigtigste for mig er, at du føler dig velkommen og tryg i psykologrummet. Samtidig med at du bliver udfordret og udvikler dig igennem samtalerne!

MinTerapi anvender cookies. Cookies indeholder information, som kan bruges til f.eks. statistik, registrering af hvilken browser en bruger benytter, m.v. Den information, vi indsamler via cookies, bliver udelukkende brugt internt i MinTerapi. En cookie på MinTerapi kan ikke indsamle oplysninger på din computer, og den kan ikke sprede computervirus eller andre skadelige programmer. Hvis du ikke er interesseret i, at cookies bliver lagret på din computer, skal du ændre indstillinger i din browser.  Læs mere